Hangalapú keresés Google Chrome-mal Windows alatt

Elég egy mikrofon és máris nekiállhatunk a beszéd alapú webes keresgélésnek. A szolgáltatás meglepően jó hatásfokkal üzemel és nem csak keresésre, hanem akár mértékegységek átváltására is bevethető – igaz, utóbbi funkció csak angol nyelvterületen működik.

Hangalapú keresés Google Chrome-mal Windows alatt

Az androidos okostelefonokon és táblákon régóta elérhető a hangvezérelt keresőszolgáltatás, amely egyszerű, kényelmes és gyors keresést tesz lehetővé. Elég a megfelelő ikonra bökni, majd kimondani a keresett szót vagy kifejezést, és a rendszer máris mutatja a találatokat.

A plugin letöltőoldala
A plugin letöltőoldala

Az említett funkcionalitás most végre Windows alatt is elérhetővé válik, hála a Google Voice Search Hotword bővítménynek, ami a Google népszerű webböngészőjéhez, a Google Chrome-hoz készült.

A béta állapotban lévő bővítmény egyszerűen munkára fogható: telepítése után a Google webes keresőjét elindítva – elvileg – csak annyit kell mondanunk, hogy "Ok Google", majd jöhet a keresett szó vagy kifejezés.

Telepítés után működik is a funkció
Telepítés után működik is a funkció

Rögtönzött gyorstesztünk alapján a hangfelismerés abszolút jól működik magyar nyelven is, pedig a leírás szerint a funkció használata csak az Amerikai Egyesült Államokban támogatott. Hab a tortán, hogy a legfrissebb Chrome webböngésző használata mellett a plugin letöltése és telepítése után a hangalapú keresés aktiválásához elég csak a keresőmezőben megjelenő mikrofonra kattintani, majd egyből kimondhatjuk a keresett szót vagy kifejezést, az "Ok Google" parancsra nincs szükség – nekünk ez a parancs abszolút nem is működött.

Issza a szavainkat

Az angol és a magyar nyelvű szavak és kifejezések felismerése meglepően jó hatásfok mellett zajlik, így a funkció használata nem csak kényelmes, de igen hatékony is. A keresés mellett mértékegységek átváltására is használható a funkció, de emellett egyéb dolgokra is bevethető a plugin, ahogy az a fenti videóban is látható – igaz, ezek a szolgáltatások már tényleg csak angol nyelvterületen működnek, legalábbis jelenleg.

A nyelvtörőt is megértette... :)
A nyelvtörőt is megértette... :)

Aki tehát beszélve szeretne keresgélni a Google webes keresőjében, szerezze be a Google Chrome legfrissebb kiadását, majd látogasson el ide, és telepítse a bővítményt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward