Hamarosan világkörüli útra indul az Oppo N1

Az Oppo forgatható kamerás újdonsága december 10-étől Magyarországról is megvásárolható lesz.

Hamarosan világkörüli útra indul az Oppo N1

Rengeteg felvezetés után az Oppo végre bedátumozta az N1 csúcsmodellt. A készülék a következő hét során válik elérhetővé, szélesebb vásárlói kör számára. Az Oppo ezzel jelzi, hogy továbbra sem szeretnének letérni az előzetesen kijelölt útról, és a céljuk, hogy a kínai piacon kívül is jelentős részesedéshez juthassanak hozzá.

Korábban a kínai gyártók kifejezetten a hazai boltok polcait célozták meg, mondván, hogy Kína hatalmas felvevőpiac, és lényegében igazuk is van, amennyiben csak a fennmaradás a cél. Ahhoz azonban, hogy egy gyártó komolyabban gyökeret verhessen, nemzetközi színtérre kell lépni. Ez már nem egy új felismerés, hiszen kezdve a ZTE-vel és a Huawei-vel, többen is próbálkoznak ilyen lépésekkel, ám keveseknek jött össze a nemzetközi siker. Ezen kevesek közé tartozik már a felsoroltak mellett az Oppo is, és a jövőben ide szeretne csatlakozni például a Xiaomi is. A Xiaominál egy igen neves szakembert, az Androidot sok éven át terelgető Hugo Barrát igazolták le a nemzetközi terjeszkedés levezénylésének céljával. Na de visszatérve az Oppo-ra, a cég egészen friss vendég még Európában: idén indult az a honlap, ahonnan több telefonjuk is online megrendelhető már. Az Oppo N1-gyel egészen pontosan három fősre fog bővülni a paletta; az úttörő Find 5 és az R819 előzte meg az aktuális eszközt.

Az Oppo N1 bemutatására szeptemberben került sor. Ez a modell a vállalat első "phablet" jelzővel illethető megoldása, köszönhetően annak, hogy az előlapot egy óriási, 5,9 hüvelykes megjelenítő tölti ki. A panel hozza a felsőkategóriás szintet az IPS technológiával és az 1080p-s felbontásával, de a hangsúly a kamerára helyeződik, ez ugyanis a világ első olyan okostelefonja, ahol át lehet fordítani a kamerát. A 13 megapixeles egység így az előlapi és a főkamera szerepét egyszerre tölti be. Emellett érdekessége még a gépnek, hogy a hátlapjának egy része is érintésérzékeny, így különböző gesztusokkal vezérelhető a gép. A készülék szívében egy 1,7 GHz-es Snapdragon 600 chip dobog 2 GB-os méretet öltött rendszermemóriával és 16 vagy 32 GB háttértárral. A kapcsolati lehetőségei között minden megvan a 802.11ac Wi-Fi-től a Bluetooth 4.0 LE-ig, egyedül az LTE hiányozhat az érdeklődőknek. Az akkumulátora 3600 mAh-s, és az átlagosnál jobb üzemidőt nyújt.

Az operációs rendszer az Oppo saját fejlesztése, de senki ne gondolja, hogy egy Android riválissal álltak volna elő; a Color OS alapját az Android 4.2 Jelly Bean adja. Itt már egy lényegesen átalakított felhasználói felülettel találjuk magunkat szemben, és az alapból rendelkezésünkre álló alkalmazások kínálata is igen széles lesz. Ugyanakkor ilyen tekintetben két N1 készül, ugyanis érkezik egy speciális kiadás is, ahol a CyanogenMod egyedi ROM-ja kerül telepítésre a változatlan hardver mellé. Arra viszont nem derült még fény, hogy mindkét variáns megvásárolható lesz-e a nemzetközi áruházukból az indulás pillanatában. A megjelenéssel kapcsolatos eddigi információk egyébként a vállalat Google+ oldalán tűntek fel.

Az Oppo N1 december 10-étől lesz elérhető a vállalat nemzetközi oldalán. A készülék ajánlott fogyasztói ára 600 dollár és 450 euró lesz, vagyis a valutaváltással sem szeretnének hátrányba hozni senkit – ami sajnos manapság nagy szó. Erre semmilyen plusz költséget nem számolnak már fel, még szállítási költséget sem, így a magyar vásárlók nagyjából 135-140 ezer forint kicsengetése után juthatnak hozzá.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward