Hamarosan új lehetőségekkel bővül a Google okostelefon-keresője

Egy kiszivárgott fájl boncolását követően kiderült, hogy a jövőben sokkal több képességet zsúfolhatnak az Android Eszközkezelőbe.

Hamarosan új lehetőségekkel bővül a Google okostelefon-keresője

Az Android Eszközkezelő eredendően nem szeretett volna konkurenciát jelenteni a hasonló kompetenciájú, harmadik féltől származó applikációknak, de nagyon úgy fest, hogy ez a jövőben megváltozhat. Hamarosan két új opció bukkanhat fel a lehetőségek tárházában, és még ki tudja hol a fejlesztések vége. Ha a Google berkeiben a vártnál nagyobb figyelem jut neki, akkor valószínűleg sehol.

Az androidos okostelefonok megkeresését elősegítő, webes alapú oldal eredetileg - vagyis még jelenleg is - három opciót kínál fel. A különböző, helymeghatározást segítő hálózatokkal (GPS, GLONASS, Beidou) megkíséreli bemérni a Google Maps térképén a keresett eszközt, vagy meg lehet azt csörgetni egy maximális hangerőre tekert csengőhanggal, valamint ha minden kötél szakad, akkor törölhetjük az összes rajta tárolt tartalmat, hogy semmi ne kerülhessen illetéktelen kezekbe. Ez utóbbi csak akkor él, ha előzetesen külön bekapcsoljuk a telefonon vagy táblagépen, így nem jelent akkora biztonsági kockázatot sem.

Látható, hogy az egyik friss funkció sem engedélyezett alapból.

Ez a "portfólió" nemsokára két másik módfelett hasznos (és sokak által most még hiányolt) lehetőséggel fog tovább bővülni. Az újdonságokra egy kiszivárgott APK fájlnak köszönhetően derült fény. A Google Play szolgáltatás következő frissítésével tehát már öt védelmi eszköz kerül a kezünkbe. Az APK telepítését és behatóbb boncolását követően bukkantak a jelszóváltoztató és a lezárásra képes opciókra. A jövőben így annak is elébe mehetünk, hogy valaki a jelszavunkat megismerje, mert távolról azonnal megváltoztathatjuk azokat, amint észrevettük, hogy eltűnt a készülékünk – ez erősen javasolt akkor is, ha nem biztos még a lopás. Továbbá nem kevésbé fontos lehetőség az sem, hogy messziről lezárhatjuk a masinát, ezzel is használhatatlanná téve az adott szerkezetet. Ezek az újítások már láthatóan az ellopás esetére vannak, így az egyszerű keresgélésre maradt a hangos csörgés egyelőre.

A közeljövőben bekerülő dolgok mellett még bizony szép számmal akadnak olyan képességek, amit például a már említett "harmadik féltől származó" programok szállítanak a vevőknek. De nem csak arra kell koncentrálni, hogy minél több tudást zsúfoljanak bele; jól jönne például egy androidos kliens is, így mondjuk a táblagépünkről is utánanézhetnénk gyorsan az interneten barangolás nélkül, hogy hol vesztettük nyomát annak a fránya kézibeszélőnek.

Arról nem esett szó, hogy a frissítés mikor lesz elérhető szélesebb körben, ám a kikerült megoldást már manuálisan is felpakolhatjuk. Mivel nem hivatalosan telepítjük, az elővigyázatosság nem árt, és mindenki csak a saját felelősségére cselekedjen. Az újítások az online felületről még nem érhetőek el (legalábbis a mi régiónkban), így egyelőre félkarú óriással van dolgunk - valószínűleg a hivatalos beharangozásig ez így is marad.

Google Play Services APK 3.2.64

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward