Hamarosan megjelenik a GeForce GTX 960 Ti?

A kínai Benchlife értesülései szerint egy visszafogott GM204-es GPU köré épülhet az új videokártya.

Hamarosan megjelenik a GeForce GTX 960 Ti?

Az AMD Radeon R9 380X papíron egy nagyon ígéretes és fontos szereplőnek tűnt, mikor bemutatkozott, ám a termék egyelőre még csak bontogatja a szárnyait, így itthoni árazásával kapcsolatban jelenleg nehéz nyilatkozni, ahogy arról friss cikkünkben is beszámoltunk. Az újdonság ennek ellenére is fontos pozíciót tölt be a piacon, így az Nvidiának mindenképpen riválist kell állítania vele szemben, hisz a GeForce GTX 960 és a GeForce GTX 970 közötti szegmensben – ahol az R9 380X harcol – jelenleg nincs Nvidia videokártya. Az árszakadék nagyságát remekül mutatja, hogy míg a GeForce GTX 960 a 199 dollár körüli, addig a GeForce GTX 970 a 329 dollár körüli régiót támadja, így a 250 dollár körüli szegmensben az AMD most monopol helyzetben van.

A kínai Benchlife szerint ez az állapot már nem tart sokáig, ugyanis az Nvidia rövidesen piacra dobja a GeForce GTX 960 Ti modellt. Az újdonság várhatóan egy "csonka" GM204-es GPU köré épülhet majd, hisz a GeForce GTX 960 már eleve egy teljes értékű GM206-os GPU-val érkezik, amelynek 1024 CUDA magjából komolyabb órajel-emeléssel sem igazán lehet újabb modellt faragni.

Teljesítmény tekintetében a GeForce GTX 960 és a GeForce GTX 970 közötti szint megcélozására lehet számítani, azaz a friss asztali modell teljesítménye a mobil GeForce GTX 970M-éhez lesz hasonló – ha igazak az előzetes pletykák.

Érdekesség, hogy a Benchlife szerint a GeForce GTX 960 Ti majd csak jövőre, január folyamán teszi tiszteletét a piacon, vagyis az ünnepek előtti vásárlási lázból egészen biztosan nem profitálhat. Ez egy kissé furcsán, logikátlanul hangzik, de hamarosan úgyis kiderül, van-e alapja a pletykának.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward