Hamarosan gyermekvédelmi móddal bővül a Microsoft Edge repertoárja

A Kids Mode segítségével biztonságosabban internetezhetnek a gyerekek, a gyári beállításokat pedig egyéni, jelszóval védett listával is bővíthetjük, így az adott régióhoz lehet szabni a funkció működését.

Hamarosan gyermekvédelmi móddal bővül a Microsoft Edge repertoárja

A Microsoft szeretné, ha minél többen használnák legfrissebb webböngészőjét, ennek érdekében folyamatosan fejlesztik a szoftvert, hogy minél szélesebb körben szólíthassák meg fele az internetezőket. A Chromium alapú Edge jelenleg 7,75%-os piaci részesedéssel bír a NetApplications felmérése alapján, így a második legnépszerűbb webböngészőnek minősül, a Chrome dominanciáját azonban egyáltalán nem veszélyezteti, ugyanis a Google szoftvere a maga 69,28%-ával magabiztosan ül képzeletbeli trónján.

Az Edge rövidesen a gyermekek felé is nyit, méghozzá egy új, speciális funkcióval, ami a Kids Mode nevet viseli. Ez lényegében egy gyermekvédelmi üzemmód, ami a szülői felügyelethez hasonlítható: a gyermekek csak a biztonságosnak ítélt tartalmakat érhetik el, a speciális módból pedig csak jelszóval lehet kilépni, amit a szülők kezelnek majd. Ha internetezés közben fennakad a rostán egy amúgy biztonságosnak ítélt weboldal, a szülő a jelszó használatával engedélyezheti a megtekintését, azaz van mód a gyári szűrő felülírására.

Ennél egy fokkal kényelmesebb lehetőség a külön lista létrehozása, amelyet biztonságos weboldalakkal lehet feltölteni – olyanokkal, amelyek elérését a Kids Mode alatt egyébként tiltja a webböngésző, ám a szülő biztos benne, hogy csemetéje nyugodtan meglátogathatja az adott weblapokat, veszély nélkül. Ehhez a listához természetesen szintén csak jelszóval lehet hozzáférni, a Kids Mode pedig ugyancsak jelszóval hagyható el.

Az új funkciót egyelőre még csak a Windows Insider Program résztvevői próbálhatják ki, fejlesztése folyamatosan folyik, a Microsoft ugyanis számos újabb lehetőséggel szeretnék kiegészíteni annak érdekében, hogy kellően ütőképes lehessen. Arról egyelőre nincs hír, hogy a Kids Mode mikor válik elérhetővé szélesebb körben – jó eséllyel valamelyik következő nagy frissítés részeként kaphatják meg az érdeklődők.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap