Hamarosan évente kétszer jöhet új iPhone széria

Stratégiát válthat az Apple a versenyképessége javítása érdekében.

Hamarosan évente kétszer jöhet új iPhone széria

Friss iparági információk alapján elemzők arról számoltak be, hogy az Apple megváltoztathatja az eddigi stratégiáját az okostelefonok bejelentését tekintve. Már akár jövőre is felborulhat az eddigi trend, de az igazán komoly változás 2021-ben állhat be ezen a front. Ha tényleg így lesz, akkor már nemcsak ősszel lehet majd új iPhone-okért izgulni.

A legtöbb olvasónk számára valószínűleg nem mondunk újat azzal, hogy az Apple egy évben csak egyetlen alkalommal jelent be új okostelefont. Az iPhone generációknál, még ha nem is együtt fut be minden modell, de a bemutató ugyanakkor van. És valószínűleg azzal is szinte mindenki tisztában van, hogy ez az esemény szeptemberben szokott lenni. Sok éve még nem volt ennyire kőbe vésett időpontja ennek, de az elmúlt néhány generációnál mondhatni menetrendszerűen történt a generációváltás.

Galéria megnyitása

Most viszont a CNBC és a J.P. Morgan azt adta hírül, hogy komoly változásra kész az Apple. A cupertinói alakulat kapcsán mindig el lehet mondani, hogy különösen erős ünnepi időszakot produkál, viszont az év többi részében már szerényebb teljesítményt nyújt. Ez pedig jelentős részben tudható be annak, hogy a friss termékek is az ünnepi szezont megelőzően kerülnek a boltokba. Az Apple pedig szeretne kitörni ebből, és hat hónapos időkerettel dolgozhat majd a jövőben.

A legtöbb androidos gyártó esetében lényegében ez már megszokottnak mondható, a Samsung, a Huawei, a OnePlus, a Xiaomi és még sokan mások az év első és második felében is be szoktak mutatni új csúcsmodellt. Ennek a stratégiának köszönhetően egyrészt hosszabb időszakban tudják fenntartani az érdeklődők figyelmét, másrészt jobban le tudják követni a technológiai újításokat is. Ebből a stratégiai különbségből adódóan az Apple az év egy jelentős részében technológiai hátrányban lehet a riválisaival szemben. És csak késve tudja szállítani azokat az újításokat, amik Androidon esetleg már hónapok óta biztosítottak.

Samik Chatterjee, a J.P. Morgan elemzője arról beszélt, hogy a beszállítói lánc vizsgálatából következtet arra, hogy 2021 lehet az az év az Apple számára, amikor stratégiát vált. És kettő új okostelefon jelenhet majd meg a kamerák kereszttüzében 2021 első felében, és ugyanígy kettő modell futhat be 2021 második felében. Összesen tehát négy felsőkategóriás iPhone léphetne pályára 2021-ben, így az is megváltozna, hogy csak három csúcsmodellt küld bevetésre a cég.

Galéria megnyitása

Arról is szólnak a friss hírek, hogy a 2021-ben bemutatásra kerülő iPhone-ok állítólag már mindannyian gondoskodni fognak az 5G támogatásról, fel lesznek tehát szerelve a következő generációs hálózati modemmel. Az viszont hozzáteszik a jelentésben, hogy a mmWave tartomány talán nem minden konfigurációnál lesz biztosított. Ezen felül OLED kijelzővel rendelkezhetnek majd az okostelefonok, ami szintén fontos információ, hiszen a mostani szériánál még ez nincs így.

Adalék a mostani hírhez, hogy 2020 kapcsán is vannak már olyan pletykák, hogy jöhet egy új készülék az év első felében, de az állítólag egy olcsóbb modell lesz, ami szélesebb közönség számára is megfizethető lehet majd. Ez a készülék márciusban kerülhet a figyelem középpontjába. És a 2020 őszén érkező iPhone-ok pedig állítólag már részben támogatni fogják az 5G-t, mindegyikben OLED panel lehet, és a mostaniaktól részben eltérő képátlókkal érdemes számolni (5,4, 6,1 és 6,7 colról szólnak a híresztelések).

Az Apple számára biztosan fontos lenne már valamilyen komolyabb újítás, mert egyre jobban visszaesik a forgalma. Kíváncsian várjuk, hogy beigazolódik-e a most megszellőztetett információ, és a következő években tényleg jöhet a jelentősebb stratégiaváltás.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap