Hamarosan érkezik a MIUI 7

A Xiaomi beharangozta, hogy még augusztusban a kamerák kereszttüzébe kerül a MIUI legújabb főverziója.

Hamarosan érkezik a MIUI 7

A MIUI hosszú évek óta az egyik legismertebb egyedi Android variáns a piacon, ami mostanra már számtalan okostelefonra érhető el valamilyen formán. Mióta a Xioami saját okostelefonokat is készít, azóta pedig már az olyan mobilokból sincs hiány, amelyek gyárilag nyújtják a MIUI felhasználói élményt.

A MIUI jelenleg a hatos kiadásánál tart, hamarosan viszont megérkezik a MIUI 7. A Xiaomi a hivatalos fórumán, illetve a Weibo közösségi mikroblogon számolt be arról, hogy az egyedi rendszerének a következő főverziója augusztus 13-án fog bemutatkozni. Tehát nem egészen két hét van már csak az újdonság érkezéséig, ami természetesen Kínában, azon belül Pekingben, a China National Convention Centerben fog reflektorfénybe kerülni. A vállalat a MIUI beharangozására eléggé érdekes képeket készített. A szellemi terméket úgy állítják be a sajtófotókon, mintha egy megfogható valamiről lenne szó. Az egész egy olyan dobozba van „csomagolva”, mint amilyenekből általában az okostelefonok szoktak előbújni. A Xiaomi talán új mobilkészüléket is leleplezhet a MIUI 7 érkezésével, és elképzelhető, hogy éppen erre utalnak ezek a fényképek.

Mivel részleteket nem közölt a kínai alakulat, így azt nem tudjuk, hogy mely készülő modellt érhetné az a megtiszteltetés, hogy a legfrissebb szoftvert elhozza az érdeklődőknek. A Xiaomi Mi5 érkezéséről régóta hallani pletykákat, de konkrétumokat nem tudunk róla. Persze is lehetséges, hogy mindössze arra szeretnének a csomagolással utalni, hogy minden eddiginél komolyabban veszik a fejlesztést, és mindent beleadnak, ahogy az a legtöbb okostelefonjukra is jellemző.

A MIUI 7 nem tudni, milyen újításokat vezethet be, de minden bizonnyal még több hozzáadott extrával próbálják majd elcsavarni az érdeklődők fejét. A rendszer alapját a legtöbb találgatás szerint az Android 5.1-es Lollipop kiadás adja majd, ám merészebb víziók szerint az is benne van a pakliban, hogy már az Android M jelenleg elérhető előzetes kiadására épülő újdonságról van szó. Az Android 5.2 ugyan még hosszú út előtt áll a megjelenéséig, de már május vége óta elérhető a nagyközönség számára a fejlesztőknek szánt előzetese, szóval már lehetett idejük a mérnököknek kezelésbe venni. Az Android 5.1 használata is üdvözölendő lépés volna persze a Xiaomi részéről, de kétség sem fér hozzá, hogy az igazán nagyot azzal lehetne villantani, ha a MIUI 7 az Android M-re lenne felhúzva. Ez utóbbi esetben biztos, hogy még csak bejelentés lenne augusztus közepén, legfeljebb egy előzetes tesztverziót kaphatnának az érdeklődők.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward