Hamarosan érkezik a Logitech MX Anywhere 2 egér

A díjnyertes MX Master kompakt változatának tekinthető újdonság ütős tulajdonságokkal érkezik, így nagy népszerűségre tehet szert a nem is oly távoli jövőben.

Hamarosan érkezik a Logitech MX Anywhere 2 egér

A Logitech egy rettentően sokoldalú számítógépes egeret mutatott be, amely tulajdonképpen a vállalat díjnyertes MX Master egerének hordozható, kifejezetten kompakt változata. Az MX Anywhere 2 névre hallgató rágcsáló vezeték nélküli kivitelének, ergonomikus kialakításának és nagyfokú precizitást biztosító Logitech Darkfield lézeres érzékelőjének köszönhetően segít elszakadni az íróasztaltól, hisz gyakorlatilag bárhol használhatjuk, még üveg, fényes és domború felületeken is.

A Logitech MX Anywhere 2 impresszív tulajdonságokkal rendelkezik. Az új egér Darkfield lézeres érzékelője a legkülönfélébb felületeken is kellő precizitással követi a mozgást, érzékenysége pedig 400 DPI és 1600 DPI között állítható, méghozzá 200 DPI-s lépésközzel. Az ergonomikus formavilággal rendelkező, gumibevonattal is ellátott egér kényelmesen és hatékonyan használható, kompakt kialakítása miatt pedig könnyedén magunkkal vihetjük szinte bárhova. A 106 grammos egér ugyanis mindössze 100,3 milliméter hosszú, 61,6 milliméter széles és 34,4 milliméter magas.

A vezeték nélküli újdonság 2,4 GHz-es tartományon belül működő rádiófrekvenciás kapcsolatot használ. Az adott rendszerhez a mellékelt Pico Unifying vevőegységen keresztül csatlakozik az egér, de beépített Bluetooth vezérlőt is tartalmaz, így akár külön kiegészítő nélkül is kommunikálhat az adott táblával vagy noteszgéppel.

Hab a tortán, hogy a kompakt egér egyszerre akár három rendszerhez is kapcsolódhat, az egyes rendszerek között pedig az alul elhelyezett kapcsoló segítségével válthatunk. A vezeték nélküli kapcsolat hatótávolsága maximum 10 méter, de az útban lévő tárgyak vagy bútorok csökkenthetik ezt az értéket. Maga a vevőegység egyébként mindössze 14,9 x 14,3 x 6,5 milliméteres mérettel bír, azaz abszolút nem nagy.

A Logitech Unifying vevővel Windows 7, Windows 8 vagy Mac OS X operációs rendszerrel ellátott rendszerekhez kapcsolódhat az újdonság, a Bluetooth Smart támogatásban rejlő lehetőségeket pedig Windows 8-tól vagy Mac OS X 10.10-től felfelé lehet igénybe venni.

A zökkenőmentes, hosszú üzemidőről 500 mAh-s Li-Po akkumulátor gondoskodik, ami egyetlen töltés hatására akár kéthónapnyi üzemidőt is garantálhat – napi hatórányi irodai használatot feltételezve. A lemerült akkumulátor esetében már egypercnyi töltéssel is kétórányi üzemidőhöz juthatunk, ami sok esetben kifejezetten jól jöhet. Az egér egyébként a mellékelt Micro-USB kábelen keresztül tölthető.

Az MX Anywhere 2 különböző tulajdonságait a Logitech Options szoftveren keresztül lehet testre szabni, így egyebek mellett a görgő üzemmódját is átállíthatjuk kattintásonkénti görgetésről hipergyors scrollozásra. A szóban forgó alkalmazás segítségével a Mac-es gesztusvezérlésben rejlő lehetőségek is kiaknázhatóak.

A Logitech MX Anywhere 2 idén augusztustól kezdve válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 79,99 euró lesz, ami idehaza 25599 forintos összeget jelent. A termékre két év garanciát vállal a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward