Hamarosan érkezik a GeForce GTX 950 SE/LE?

Hamarosan érkezik a GeForce GTX 950 SE/LE?

Az Nvidia egy új videokártyával rukkolhat elő az elkövetkező hetek folyamán, amely a 150 dollár alatti árszintet veszi célba – a friss termék gyakorlatilag a 140 dolláros GeForce GTX 950 némileg „visszametszett” kiadása lesz. A források szerint ezzel együtt a vállalat a GeForce GTX 750 Ti nyugdíjazására is készül, valamint a GeForce GTX 750 számára is szeretne méltó utódot állítani. Ezek a videokártyák még a Maxwell architektúra első generációs kiadására támaszkodtak.

A GM206-os GPU felépítése GeForce GTX 950 SE/LE konfigurációban

A GeForce GTX 950 SE/LE gyakorlatilag a GeForce GTX 950 „butított” kiadása lesz: ennél a modellnél a GM206-os lapka 8 SMM tömbjéből már csak 5 lesz aktív, azaz a friss jövevény a GeForce GTX 950-hez képest 1 SMM-nyi hátrányból indul. Ebből következik, hogy a GeForce GTX 950 SE/LE összesen 640 CUDA maggal, 40 textúrázóval és 32 renderelő egységgel gazdálkodik, memória-adatsínből pedig 128-biteset kap, amelyhez 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória kapcsolódik. GPU és VRAM órajelek tekintetében valamivel alacsonyabb értékekre számíthatunk, mint a GeForce GTX 950 esetében, de pontos adatok egyelőre nem állnak rendelkezésre.

Az Nvidia újdonsága várhatóan 70 wattos TDP-vel érkezik, azaz a referencia modellek jó eséllyel PCIe tápcsatlakozó nélkül érkeznek, a tuningolt GeForce GTX 950 SE/LE modelleken azonban már helyet kaphat egy hattűs PCIe csatlakozó is. Az Nvidia akár már március folyamán harcba küldheti legújabb videokártyáját.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward