Hamarosan Chrome alatt is szépek lesznek a webes betűk

A korábbi GDI API-t leváltja a sokkal korszerűbb, sokkal jobb képminőséget kínáló DirectWrite API, így a szövegek és a betűk sokkal szebbek lesznek.

Hamarosan Chrome alatt is szépek lesznek a webes betűk

A Google Chrome webböngészője rengeteg előnyt kínál, de hátrányként mindig felhozzák vele szemben, hogy a webes betűket nem rendereli le valami szépen – ez a helyzet hamarosan megváltozik, hála a Chrome 37-es kiadásának.

A Chromium blog beszámolója szerint a Chrome 37-es kiadása immár DirectWrite támogatással érkezik, ami jótékony hatást gyakorol majd a betűk renderelésének minőségére. A DirectWrite egyébként a DirectX API kötelékébe tartozik, feladata pedig a magas minőségű betű renderelés biztosítása, teljes Unicode szöveg és elrendezés támogatás megvalósítása, illetve felbontás független outline fontok, azaz körvonalazott betűk biztosítása.

A Chrome eddigi kiadásai a régi GDI (Graphics Device Interface) API-t használták szövegek megjelenítéséhez, ami a Firefox és az Internet Explorer friss kiadásaihoz képest gyengébb képminőséget nyújtott. Az újításnak köszönhetően szebbek lesznek a webes betűk, nem olyan homályosak, mint most. A különbség az alábbi képen látható.

Aki már most szeretné élvezni a DirectWrite támogatás előnyeit, töltse le a legfrissebb Chrome bétát, és próbálja ki, milyen az új renderelő technológia. A próbához Windows Vista, vagy újabb Windows operációs rendszerre van szükség.

Amennyiben a friss béta esetében minden a tervek szerint halad, a DirectWrite támogatással ellátott végleges Chrome 37 megjelenésére sem kell már sokat várni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward