Hamarosan a Tag Heuer okosórája is befuthat

A svájci cég novemberben állhat elő a saját okosórájával. Egy dolog már most biztos: nem lesz olcsó mulatság.

Hamarosan a Tag Heuer okosórája is befuthat

Az okosórák készítésében eredendően azok a vállalatok érdekeltek, akik az okostelefonok terén is otthonosan mozognak; azonban néhány tradicionális órákat készítő vállalat figyelmét is felkeltette az újonnan formálódó szegmens. Ilyen például a TAG Heuer is.

A cég igazából mindig is érdekelt volt a modern fejlesztésekben is, így talán nem akkora meglepetés, hogy az okosórák sem kerülték el a figyelmét. A svájciak okosórája nagyjából egy hónap múlva, november 8-án fog reflektorfénybe kerülni, legalábbis ha minden a tervek szerint alakul. A bemutatóra jelen állás szerint az Egyesült Államokban, New Yorkban kerülhet sor.

Mit tudunk a TAG Heuer fejlesztéséről? Nos, egyelőre nem tobzódunk a hivatalos információkban, de például az mostanra kiderült, hogy milyen alapokkal lehet számolni. A vállalat vezérigazgatója, Jean-Claude Biver korábban már elárulta egy, a CNBS-nek adott interjúja során, hogy a Google operációs rendszerére, az Android Wearre fogják alapozni az okosórájukat. Ebből máris kiderül, hogy a szoftveres oldalon alapvetően milyen képességekkel lehet számolni, ilyen téren már biztosan hasonlítani fog a legtöbb konkurensére. Mivel a TAG Heuerről van szó, azt is feltételezni lehet, hogy számtalan valódi TAG Heuer karóra számlapja lesz digitálisan megrajzolva a készüléken, és ezek között válogathatnak majd a jövendőbeli vásárlók. A legtöbb Android Weart futtató eszközben Qualcomm chip dolgozik, azonban itt ez előre láthatólag másként lesz, és a TAG Heuer megoldása már az Intel legfrissebb viselhető platformját fogja használatba venni. Vélhetően a Curie lesz benne jelen, amit az idei IDF-en már a magasba emelt az Intel, és a Fossillal közösen okosóra formájában is megmutatta – a Fossil órája egyébként szintén mostanában kerülhetne bemutatásra, eredetileg októberre datálták az érkezését.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy mely termékcsalád tagja lehet a különleges szerkezet, de a legvalószínűbb az, hogy a Carrera modellek sorát gyarapítja majd, és nem különálló szériát hív életre neki a cég. Korábban már hallani lehetett a TAG Heuer Carrera Wearable 01 névről, talán éppen ezzel az azonosítóval látja majd meg a napvilágot a svájci okosóra, de ezt egyelőre nem lehet kijelenteni. A vállalat már egy sejtelmes képet is közölt róla, amelyen sötétben villantja meg a bájait az érkező újdonság.

A TAG Heuer ezzel minden bizonnyal megalkotja 155 éves fennállása óta a legmodernebb és legsokoldalúbb karóráját. Azt egyelőre nagyon nehéz megjósolni, hogy mekkora sikerrel számolhat a svájci alakulat. Pillanatnyilag még azt sem tudjuk, hogy milyen vevőkört szeretne megcélozni a TAG Heuer; csak annyi biztos, hogy vastag pénztárca kell majd hozzá. Az ára a jelenlegi információink szerint 1800 dollár körül alakulhat, ami bizony nem egy szerény összeg, viszont az Apple kínál még ennél drágább modelleket is, szóval nem teljesen példátlan ez az árcédula az okosórák körében.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward