Hamarabb érkezik az új Windows, mint gondolnánk

A Microsoft remekül halad a Windows Blue fejlesztésével, ami tulajdonképpen nem más, mint egy, a Windows 8 funkcionalitását kibővítő, ingyenesen elérhető frissítőcsomag.

Hamarabb érkezik az új Windows, mint gondolnánk

A The Verge informátorai szerint a Microsoft műhelyében már készül a Windows következő változata, amely Windows Blue munkanév alatt fut. Az egyelőre nem tudható, hogy ez az elnevezés megegyezik-e az új kiadás végleges nevével, az viszont biztos, hogy a Blue névvel a korábbi pletykákban már találkozhattunk, így abszolút nem cseng ismeretlenül.

Hamarosan jön a Windows Blue első bemutató kiadása

Elnevezés ide vagy oda, a Microsoft szoftvermérnökei a jelek szerint remekül haladnak a Windows Blue első, publikusan is elérhető bemutató kiadásának fejlesztésével. A vállalat a Windows Blue esetében nyári megjelenési időponttal számol, ami azt jelenti, hogy a termékfejlesztési ciklus meglehetősen rövid lesz. A szoftver esetében az első mérföldkövet már sikerült elérni, most pedig a Milestone Preview változat is készülőben van, ami az első publikus bemutató kiadás alapjául szolgál majd.

Galéria megnyitása

Az első bemutató kiadás az elkövetkező hónapok folyamán válik elérhetővé, így a Windows 8 felhasználók rövidesen kipróbálhatják azt, valamint véleményt is formálhatnak az újításokkal kapcsolatban, amit a fejlesztők a végleges kiadás elkészítésénél természetesen figyelembe is vesznek. Az már biztosnak tűnik, hogy a Microsoft csak egyetlen bemutató kiadást készít a szoftverből, a végleges változattal pedig nyárra készülnek el a vállalat szakemberei.

Áttér a Microsoft az évenkénti frissítésre, így folyamatosan érkezhetnek az újítások

Korábban már olvashattunk pletykát arról, hogy a Microsoft a nem is oly távoli jövőben áttér majd arra a gyakorlatra, amit az Apple is alkalmaz. Ennek értelmében ezentúl éves bontásban érkeznek majd az új kiegészítő csomagok, amelyek más és más területen kínálnak újításokat az operációs rendszer felhasználóinak. Az első ilyen csomag a Windows Blue lesz, amit meglévő Windows 8-as operációs rendszerünkre lehet majd telepíteni, csak úgy, mint a későbbiekben megjelenő "frissítőcsomagokat". Ahogy a Windows Blue, úgy a később megjelenő "frissítőcsomagok" is ingyenesen elérhetőek lesznek a Windows 8 felhasználók számára.

Windows Blue: sok még a rejtély az újításokkal kapcsolatban

A Windows 8 operációs rendszerre telepíthető, kiegészítésnek minősülő Windows Blue esetében egyelőre még nem világos, hogy pontosan milyen újítások állnak majd rendelkezésre, az viszont már tudható, hogy megújul, jelentősen továbbfejlődik a kereső szolgáltatás. A kereső funkció fejlesztésén a Bing csapat dolgozik, így komoly változásokra számíthatunk. A keresőmotor sokkal hatékonyabban üzemel majd, akár saját gépünkön, akár az interneten kutatunk szöveg, kép, film, zene vagy akár alkalmazások után. A továbbfejlesztett keresőmotor a különböző appokban is automatikusan, hatékonyan tud keresni majd.

Szintén fontos újítás lesz, hogy a Windows Blue az Internet Explorer új, 11-es kiadását is magában foglalja majd, plusz külön felhasználói kezelőfelületet is kínálni fog, amit a 7 és 8 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel ellátott táblákhoz optimalizálnak a vállalat szoftverfejlesztői.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap