Hálózatépítés egyszerűen, a WD jóvoltából

A Western Digital mérnökei legfrissebb termékükkel az otthoni számítógépes hálózat építését kívánják egyszerűbbé és gyorsabbá tenni, méghozzá úgy, hogy a szobák közötti hálózati kapcsolat biztosítását a 230V-os elektromos hálózatra bízzák. Olyan adaptereket már szép számmal láthattunk kereskedelmi forgalomban, amelyek a lakás elektromos hálózatát használták a számítógépes hálózati forgalom továbbításához, de ezek között olyan eszközök, amelyek nem csak egy, hanem egyszerre négy Ethernet portot is tartalmaznak, eddig még nem nagyon készültek, legalábbis ilyet még mi nem láttunk.

Hálózatépítés egyszerűen, a WD jóvoltából

A Western Digital mérnökei legfrissebb termékükkel az otthoni számítógépes hálózat építését kívánják egyszerűbbé és gyorsabbá tenni, méghozzá úgy, hogy a szobák közötti hálózati kapcsolat biztosítását a lakás/ház 230V-os elektromos hálózatra bízzák. Olyan adaptereket már szép számmal láthattunk kereskedelmi forgalomban, amelyek a lakás elektromos hálózatát használták a számítógépes hálózati forgalom továbbításához, de ezek között olyan eszközök, amelyek nem csak egy, hanem egyszerre négy Ethernet portot is tartalmaznak, eddig még nem nagyon készültek.

A WD Livewire névre keresztelt adapter csomagja a fent említett helyzeten végre változtat, ugyanis  a pakkban rögtön két olyan Ethernet->230V hálózati adapter is található, amelyek egyenként négy darab Ethernet csatlakozóval bírnak. A szerkezetek 32 x 119 x 86 mm-es méretűek, súlyuk pedig 190 gramm.

A Livewire adapterek a hálózati eszközök által generált forgalmat a tápkábelükön keresztül ültetik a lakás vagy ház elektromos hálózatára és ezen a kábelen keresztül szerzik be a működésükhöz szükséges áramot is. A rendszer az elektromos hálózatban felhasznált vezetékekt minőségétől, illetve a hálózat állapotától és a különböző interferenciáktól függően maximum 200 megabites adatátviteli sávszélességet kínál, ami lehetőséget biztosít, hogy a lakás különböző részei között új kábelek lefektetése és a falak fúrása vagy megbontása nélkül stabil vezetékes hálózatot hozzunk létre, ami internetmegosztásra, átlagos hálózati forgalom biztosítására és akár 1080p-s videók streamelésére is elegendő. A WiFi kapcsolattal ellentétben ezzel a módszerrel stabilabb hálózat létrehozására nyílik lehetőség - állítja a gyártó. Az adapterek között a lakás elektromos hálózatának igénybevételével 128-bites titkosítás mellett zajlik az adatok továbbítása.

A csomagban az adapterek mellett az egységekhez tartozó tápkábelek, a rendszer beállításához szükséges szoftver telepítő lemeze, valamint két darab Ethernet kábel is jelen van. A WD Livewire csomagja hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban is, ajánlott végfelhasználói ára pedig 139 dollár magasságában fog elhelyezkedni.

A termékkel kapcsolatban további információk a gyártó hivatalos weboldalán találhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward