Halk hűtést kaptak az Elsa GeForce GTX 960-asai

Az ELSA egyedi hűtéssel ellátott, rendkívül halkan üzemelő GeForce GTX 960-as videokártyákkal rukkolt elő.

Halk hűtést kaptak az Elsa GeForce GTX 960-asai

Az ELSA kétféle SAC sorozatú GeForce GTX 960-as videokártyáról rántotta le a leplet, amelyek eltérő igényekre készültek, így mind hűtés, mind pedig órajelek tekintetében vannak köztük különbségek – hogy az extra körítésről már ne is beszéljünk.

Az új videokártyák mindketten referencia felépítéssel rendelkező nyomtatott áramköri lapot alkalmaznak, amelyen egy GM206-os GPU, valamint 2 GB-nyi VRAM lapul. A GPU a referencia modelleknél 1127 MHz-es alap- és 1178 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajelen ketyeg, a 128-bites memória-adatsín végén lógó GDDR5-ös memóriachipeknél pedig 7010 MHz-es effektív órajelet szokás alkalmazni.

ELSA GeForce GTX 960 2GB S.A.C SS

A kisebbik S.A.C. (Silent Air Cooling) sorozatú modellnél a GPU referencia órajeleken ketyeg, csak úgy, ahogy a VRAM is. A melegedő komponensek hűtéséről egy egyedi felépítésű, hőcsövekből és alumínium lamellákból álló megoldás gondoskodik, amelynek fedélzetén egyetlen 80 milliméteres átmérőjű légkeverő található.

A ventilátor alacsony GPU terhelésnél kikapcsol, így a videokártya tökéletesen csendben dolgozik. A 173 milliméter hosszú, 113 milliméter széles és 37 milliméter vastag újdonság egy HDMI 2.0-s, egy DVI-I, valamint három darab DisplayPort 1.2-es videó kimenetet kapott. Stabil tápellátásáról a PCI Express 3.0 x16-os slot mellett egy hattűs PCIe tápkábellel kell gondoskodnunk.

ELSA GeForce GTX 960 2GB S.A.C

A nagyobbik újdonság már kétventilátoros hűtést kapott, plusz némi gyári tuningon is átesett. Ennél a modellnél a GM206-os GPU már 1178 MHz-es alap- és 1241 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajelet alkalmaz, a VRAM azonban továbbra is 7010 MHz-es effektív órajelen duruzsol. A testesebb hűtés miatt ez a videokártya már 206 milliméter hosszú, 113 milliméter széles és 37 milliméter vastag, videó kimenetei között azonban ugyanazok a portok sorakoznak: egy DVI-I, egy HDMI 2.0-s, illetve három darab DisplayPort 1.2-es csatlakozó. Ahogy a kisebbik modellnél, úgy ennél a példánynál is kikapcsolnak a ventilátorok, ha a GPU hőfoka egy bizonyos szint alá esik. Ennél a modellnél fontos extra, hogy jár hozzá Metal Gear Solid V: Ground Zeroes.

A halk, könnyedén tisztítható videokártya hűtővel ellátott Elsa GeForce GTX 960 S.A.C. modellek rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói áraik azonban egyelőre nem ismertek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward