Halk és olcsó CPU hűtők a Xilence műhelyéből

A vállalat háromféle újdonsággal rukkolt elő, amelyek mindhárman kevesebbe kerülnek 20 eurónál.

Halk és olcsó CPU hűtők a Xilence műhelyéből

A költséghatékony processzorhűtők iránt mindig is nagy volt az igény, így nem meglepő, hogy e szegmensben egyre komolyabb kínálattal találjuk szemben magunkat. A termékpaletta a Xilence jóvoltából most három újabb taggal, három torony formátumú megoldással bővült, amelyek 130 wattos TDP-ig alkalmazhatóak.

Érkeznek a költséghatékony 402 C sorozatú megoldások

A vállalat a maximális költséghatékonyság érdekében a 402 C-Series esetében trükkösen járt el: kétféle processzorhűtővel oldotta meg az AMD és az Intel platformok támogatását, így – mivel nincs szükség univerzális lefogató keretre – néhány euróval sikerült lejjebb tornázni az újdonságok árát. Az újdonságok közül az A402-es példány az AMD FM2+/FM1/FM2/AM3+/AM3/AM2+/AM2-es, az I402-es kiadás pedig az Intel LGA 1150/1155/1156-os processzorfoglalatait veszi célba, alapok tekintetében azonban abszolút egyformák.

Xilence I402

A 402-es sorozat tagjai 101,4 x 72,7 milliméteres alapterülettel büszkélkednek, magasságuk pedig 137 milliméter. Az Intel processzorokhoz készített kiadás 408 grammot, az AMD platformokra szánt változat pedig 396 grammot nyom a mérlegen. Az adott processzortól két darab 6 milliméteres átmérőjű, közvetlenül érintkező hőcső juttatja el a hőt az alumínium lamellákhoz, amelyek előtt egy 92 x 92 x 25 milliméteres ventilátort helyeztek el. A folyadék-csapágyazással üzemelő ventilátor a processzorhűtő két szélesebbik oldala közül bármelyikre felszerelhető, ahogy éppen szükséges. A ventilátor a PWM támogatás jóvoltából a 600 RPM és 2200 RPM közötti fordulatszám-tartományban üzemel, zajszintje így 14- és 23,8 dB(A) között helyezkedik el.

Xilence A402

A 402-es sorozat két tagjához természetesen jár hővezető paszta is, így javítható a processzorhűtő talpazata és a processzor felülete közötti hőátadás hatásfoka. Az AMD processzorokhoz alkalmazható A402-es és az Intel platformokra való I402-es processzorhűtő május folyamán válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban. A listaár mindkét modell esetében 14,99 euró lesz.

Jön egy univerzális modell is

A fent említett két processzorhűtő mellett egy harmadikat is piacra dob a gyártó, amely az M403-as típusjelzést viseli. Ez a processzorhűtő alapjában véve ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkezik, mint a 402 C sorozat tagjai, azaz mind méret, mind pedig ventilátor-tulajdonságok tekintetében ugyanazok az adatok vonatkoznak rá. Extra viszont, hogy ez a termék egyrészt univerzális megoldásnak tekinthető, hiszen az AMD FM2+/FM1/FM2/AM3+/AM3/AM2+/AM2 és az Intel LGA 1150/1155/1156 processzorfoglalataira egyaránt felszerelhető, másrészt kettő helyett három darab milliméteres átmérőjű hőcsövet alkalmaz, így hatékonyabban vezeti el a CPU által termelt hőt. A hőcsövek ezúttal is közvetlenül érintkeznek a processzor felületével, a hűtőteljesítmény viszont nem változott: az továbbra is 130 wattos értéket képvisel.

Xilence M403

Az M403 a fenti extrák miatt 5 euróval drágább 402 C sorozatú társainál, vagyis listaára 19,90 euró lesz. Ez a modell is májustól válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward