Halálos áldozatot követelt a vízivóverseny

Pert indít a rádióállomás ellen annak a kaliforniai nőnek a családja, aki a vízivóverseny következtében vesztette életét.

Halálos áldozatot követelt a vízivóverseny

A 28 éves családanya, Jennifer Strange, vízmérgezést kapott miután részt vett az egyik sacramentoi rádió által meghirdetett vízivóversenyen, a "Hold Your Wee for a Wii"-n (Tartsd vissza a pisit és nyerj egy Wii-t). Körülbelül 20 ember nevezett be a megmérettetésre. Az nyert, aki a legtöbb vizet tudta meginni anélkül, hogy egyszer is kimenne az illemhelyre.

Az ügy kirobbanása után a szóban forgó rádió, a KDND-FM 10 alkalmazottját bocsátotta el, köztük a műsorvezetőket is, valamint a Morning Rave című műsorát is megszüntette. A verseny ideje alatt a műsorvezetők azzal viccelődtek, hogy hogy halhat meg valaki vízmérgezésben. Sőt, még Jennifert is ugratták felpuffadt gyomra miatt. „A rádióállomás tisztában volt vele, hogy ez igencsak veszélyes mutatvány, melynek akár végezetes kimenetele is lehet. Amint a műsor felvételeit hallgattam, egyértelműen kiderült, hogy ismerik a verseny esetleges veszélyeit, és előre tudhatták, hogy Jennifer belehalhat a temérdek víz elfogyasztásába.” – állítja Roger Dreyer, a család ügyvédje.

A rádióállomás illetékes munkatársait nem tudta elérni a Reuters hírügynökség, ugyanis folyamatosan égtek a rádió telefonjai. A rendőrség nyomoz az ügyben is, hogy történt-e bűncselekmény. A túl nagy mennyiségű víz elfogyasztásának hatására a testnedvek felhígulnak. Ennek hatására pedig megduzzad az agy, ami rohamokat, végül eszméletvesztést és szívproblémákat, egyes esetekben pedig halált okozhat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward