Hajlított kijelzős Acer monitor FreeSync támogatással

Az Acer újdonsága ugyanazt a dizájnt alkalmazza, mint amit G-Sync támogatással ellátott társánál korábban már megismerhettünk.

Hajlított kijelzős Acer monitor FreeSync támogatással

Az Acer egy újabb hatalmas képátlójú hajlított kijelzővel ellátott monitort jelentett be, amely az XR341CK típusjelzést viseli. Az újdonság rendkívül elegáns fekete házban kapott helyet, az állvány pedig iparművészeti műremeknek is elmegy, olyan egyedi és látványos.

A fenti dizájn persze már ismerős lehet korábbról, hiszen a vállalat már előrukkolt egy hasonló, XR341CKA típusjelzésű monitorral, ami majd szeptemberben kerül az üzletek polcaira, méghozzá G-Sync támogatással. Az XR341CK előbb, már júliusban elérhetővé válik,fedélzetén pedig az AMD FreeSync technológiája teljesít szolgálatot.

Az új monitor 34 hüvelykes hajlított kijelzője 21:9-es képaránnyal rendelkezik, natív felbontása 3440 x 1440 pixeles. A panel IPS alapokon nyugszik, így betekintési szögei 178/178 fokosak, képe pedig jó minőségű, színhű – utóbbira jellemző, hogy a termék az sRGB színteret 100 százalékban képes lefedni. Az elegáns monitor 300 cd/m2-es maximális fényerősség és 4 ezredmásodperces GtG válaszidő mellett üzemel, maximális képfrissítési rátája pedig 75 Hz. Utóbbi persze a videokártya képkocka-készítési sebességével összhangban dinamikusan változik, ami folyékony animációkat eredményez.

A csatlakozók között egy DisplayPort, egy Mini-DisplayPort és egy HDMI 2.0-s port található – a DisplayPortokon keresztül működik a Daisy-Chain szolgáltatás is, azaz több DisplyPortos eszköz is felfűzhető egymás után. A FreeSync támogatás természetesen ugyancsak DisplayPorton keresztül működik, legalábbis egyelőre. A monitor kép a képben (PiP), illetve kép a kép mellett (PbP) támogatással egyaránt rendelkezik, szemeinket pedig az Acer EyeProtect technológia segítségével védi – utóbbi a kék fény kibocsátásának csökkentésével és a háttérvilágítás vibrálásának megszüntetésével dolgozik.

A két darab 7 wattos hangszóróval ellátott újdonság állványa nem csak szép, de sokoldalú is, hisz a kijelző döntésére éppúgy lehetőséget biztosít, mint magasságának állítására. Az Acer XR341CK várhatóan még ebben a hónapban elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, árcéduláján pedig 1099 dolláros összeg szerepelhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward