Hajlított és 4K-s televíziókkal támad az LG

A hajlított OLED kijelzőt alkalmazó példány hárommillió forintba kerül, cserébe viszont IMAX-szerű moziélményt kínál, amit akár a nappaliban is élvezhetünk. Rajta kívül két új 4K-s modell is érkezik, amelyek 55, illetve 65 hüvelykes képátlóval büszkélkednek.

Hajlított és 4K-s televíziókkal támad az LG

Az LG több új, különleges televíziót is bemutatott a napokban, amelyek hamarosan feltűnnek a hazai boltok polcain. Az újdonságok között egy speciális, hajlított OLED kijelzővel ellátott modellt, valamint egy 55 és egy 65 hüvelykes, IPS panelre támaszkodó UHD televíziót találunk.

Különleges LG televízió hajlított OLED kijelzővel

Az első és egyben legkülönlegesebb újdonság, amely immár a hazai piacon is bemutatkozott, 55 hüvelykes képátlójú, ívelt OLED kijelzőt kapott, ráadásul elsőként a világon. Az 55EA980V 5 évnyi fejlesztőmunka eredményeként jöhetett létre, a végeredmény pedig kétségkívül lenyűgöző lett. A kijelző lágyan ívelt kialakításának köszönhetően IMAX-szerű mozi élményben részesülhet mindenki, aki a televízió elé ül, ugyanis a kijelző minden pontja egyenlő távolságban van a nézőtől - feltéve, hogy az átlátszó állvány felett található LG logóval szemben foglal helyet.

Az újdonság képminőség tekintetében is igen erős megoldásnak minősül, ugyanis az OLED technológia jóvoltából nincs szükség háttérvilágítás alkalmazására, hiszen maguk a szubpixelek világítanak, így a fényerőeloszlás teljesen egyenletes, és a fekete is tényleg fekete (hiszen csak nem kell világítania a pixeleknek). Az LG a hajlított OLED panelhez WRGB technológiát alkalmaz, ami annyit jelent, hogy a kék, piros és zöld pixelek mellett egy fehér szubpixel is rendelkezésre áll, így a lehető legtökéletesebb színvisszaadásra számíthatunk. A színtónusok tökéletességről az LG színfinomító eljárása, a Color Refiner felel.

Az 55 hüvelykes hajlított OLED televízió természetesen megkapta a SMART felület legfrissebb kiadását is, emellett a legújabb generációs mozgásérzékelős Magic Remote távirányítóval is kompatibilis, ami hatékony, innovatív vezérlést biztosít. Hab a tortán, hogy az új Curved OLED televízió a háromdimenziós tartalmak megjelenítésére is képes, természetesen a szokásos passzív polarizációs eljárás alkalmazása mellett.

A mindössze 4,3 milliméter vékony újdonság szénszállal erősített hátlapot alkalmaz, átlátszó Crystal Stand állványába pedig hangszórók kerültek, amelyek a még igényesebb összhatás érdekében maguk is átlátszóak. A szénszál erősítésű hátlap alkalmazásának köszönhetően a hatalmas OLED televízió igen könnyű lett: tömege nem több 17 kilogrammnál, ami az 55 hüvelykes képátlót figyelembe véve szép érték.

Az LG 55EA980V sajnos nem lesz olcsó, de az innovatív technológiák alkalmazásából, illetve a termék tulajdonságaiból erre már számítani lehetett: az újdonságért 2 990 990 forintot kérnek majd el a kasszánál.

Egy 55 és egy 65 hüvelykes képátlójú, IPS panelt alkalmazó 4K-s televízió is bemutatkozott

Az LG UHD televízió családjában eddig csak egy 84 hüvelykes tag lapult, most ehhez csatlakozott két új készülék. Az 55 colos, illetve 65 colos képátlójú LCD kijelzőt alkalmazó termékek tökéletesen alkalmasak a 4K-s tartalmak megjelenítésére, sőt, 3D támogatást is kínálnak, ami ezúttal is passzív, polarizációs technológia alkalmazása mellett áll rendelkezésre. Az új UHD televíziók IPS típusú LCD panelt kaptak, ami 178 fokos függőleges és 178 fokos vízszintes betekintési szöget biztosít, színhűségére pedig abszolút nem lehet panasz. A 8,3 millió képpont megjelenítésére képes IPS panelt az LG saját fejlesztésű, Tru-ULTRA HD Engine névre keresztelt technológiája vezérli. A kijelző mögött mindkét esetben Nano FULL LED alapú megoldás dolgozik, ami kiemelkedő kontrasztaránnyal és egyenletes fényerőelosztással ajándékozza meg a nézőket.

Az új UHD televíziók a fentebb mér említett Tru-ULTRA HD Engine jóvoltából képesek a hagyományos tartalmak felkonvertálására is, így azok sokkal jobb minőségben jelennek meg a kijelzőn, ezáltal 4K-hoz "hasonló" felhasználói élmény elérésére nyílik mód. Az újdonságok emellett ugyancsak megkapták a Smart rendszer legfrissebb kiadását, sőt, a különböző alkalmazások és funkciók akár a mozgásérzékelős Magic Remote távirányítóval is vezérelhetőek. Az LG Smart ökoszisztémához természetesen prémium tartalmak és 3D World is tartozik.

Végül, de cseppet sem utolsó sorban érdemes megemlíteni, hogy az 55 és 65 hüvelykes képátlójú újdonságok egy speciális, 4.1 csatornás audió rendszert is kaptak. Ez az audiórendszer a Sliding Speaker nevet viseli, méghozzá azért, mert az előre néző hangszórókat tartalmazó panel igény esetén kicsúsztatható vagy elrejthető. Ezen a panelen négy darab hangszóró lapul, a televízió hátulján pedig egy mélynyomó is megbújik.

A négy előre néző hangszóró a közép és magas tartományok lefedéséről gondoskodik, a mélynyomó pedig telt mélyhangokkal örvendezteti meg a tévénézőket.

A rendszer működése programozható: beállítható, hogy mindig látható vagy mindig rejtett legyen a hangszórókat tartalmazó panel, de arra is van mód, hogy a televízió bekapcsolásakor halkan előcsússzon, kikapcsolás alkalmával pedig visszaálljon rejtett pozícióba.

A 65 hüvelykes és 55 hüvelykes modellek hamarosan feltűnnek az üzletek polcain, ahol sorrendben 1 699 990 forintba, illetve 949 990 forintba kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward