Habey PRO-6820: passzív Core i7 rendszer akár "utcai" használatra

Brutális erő, kis méret és a ventilátormentességnek köszönhetően zajtalan üzem jellemzi az ellenálló számítógépet.

Habey PRO-6820: passzív Core i7 rendszer akár "utcai" használatra

A Habey USA bemutatta PRO-6820 névre hallgató, különleges rendszerét. Egy ventilátorokat nélkülöző barebone-ról van szó, méghozzá olyanról, melynek háza úgy lett megtervezve és megépítve, hogy ipari felhasználásra is alkalmas külső és belső környezetben egyaránt. A termék fizikai kiterjedése 24 × 25 × 11,5 cm, azaz alig nagyobb egy "small form factor" rendszernél. Éltető szívként egy harmadik generációs Intel Ivy Bridge Quad Core i3/i5/i7 processzor dolgozhat a gépben, az elérhető rendszermemória mennyisége pedig 8 GB a két darab 204-pines DDR3 SO-DIMM foglalatnak köszönhetően.

A külső a dizájnt tekintve is megnyerő, de látni, hogy a megfelelő hűtés volt az elsődleges szempont a rajztáblán. Az uralkodó anyag a fém, a gép teteje olyan, mintha egy összefüggő hűtőborda lenne, stílusosan vörösesbarnára fényezve. A kis méret nem jelenti azt, hogy a be- és kimenetek tekintetében meg lennénk lőve, sőt. A PRO-6820 hat darab USB portot kínál, ebből kettő USB 3.0-s és az előlapra helyezték, míg a maradék négy a régebbi szabványt támogatja és a hátlapon fogható munkára. A kis barbone ezen kívül két darab PS2 csatlakozóval is rendelkezik, van egy külsőleg elérhető 8-bites GPIO portja, négy darab COM port, hat darab LAN felület, egy mikrofon és egy audio aljzat, egy CF Card nyílással és egy külsőleg elérhető 2,5"-os SATA HDD/SSD felülettel megspékelve. Szép, kellemes lista. Mivel alapvetően egy nem 3D-re kihegyezett termékről van szó, az Intel integrált HD grafikája használható, melyhez egy darab VGA (dSub) port (2048 ×1536 maximális felbontással) és egy DVI-D csatlakozó áll rendelkezésre (1920 × 1200 pixeles max felbontással).

A ventilátoroktól és a szellőzőnyílásoktól teljesen mentes rendszer extrém külső hőmérsékleti értékeket is elvisel, miközben a a működési hőfokok sem hétköznapiak, a PRO-6820 -30°C és 90°C között képes üzemelni (-22°F - 158°F). Ezeket a számokat látva kikövetkeztethető, hogy a rendkívül masszív és ellenálló felépítéssel rendelkező PRO-6820 nem feltétlenül otthoni felhasználásra lett létrehozva, hanem ideális külső környezetben lévő feladatok ellátására is, például digitális megfigyelőrendszerek, vagy jelzőlámpák, forgalomirányítás vezérlésére. A lehetőségek tárháza jelentős. A termék már jelen pillanatban is gyártásban van és elérhető a megrendelőknek, a vételára kiépítéstől függően változó.

Főbb tulajdonságok:[list type="unordered"]

[*]Intel 2nd/3rd Gen Core i-sorozatú mobil processzor

[*]Barebone ventilátormentes gépház

[*]Nagy hatékonyságú, passzív felépítés széles hőmérsékleti tartományok elviselésére

[*]Szellőzőrácsmentes kialakítás

[*]Külsőleg elérhető 2,5"-os HDD/SSD felület és CF kártyanyílás

[*]QM77 PCH Intel Core i5/i7 támogatással, duál mini-PCIe bővíthetőséggel, egy SIM foglalattal WiFi és 3G/4G modulnak

[*]Hat darab gigabites ethernet csatlakozó és négy darab COM port

[*]Beépített "watchdog" szolgáltatás és instant operációs rendszer helyreállító funkció

[/list]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward