Ha nem tudod kiverni a fejedből

Ismeritek azt az idegesítő dallamot, amit képtelenek vagytok kiverni a fejetekből? Egy amerikai cég nemrég elindított egy webodalt, a www.midomi.com-ot, amelyen felsorolja a leggyakoribb dallamokat, amelyeket az ember belefütyülhet vagy dúdolhat computere mikrofonjába.

Ha nem tudod kiverni a fejedből

Ismeritek azt az idegesítő dallamot, amit képtelenek vagytok kiverni a fejetekből? Egy amerikai cég nemrég elindított egy webodalt, a www.midomi.com-ot, amelyen felsorolja a leggyakoribb dallamokat, és felismeri azokat, amelyeket az ember belefütyül vagy dúdol computere mikrofonjába.

A weboldal hang által aktivált kereső technológián alapul. Ez elemzi a dallamokat, majd hozzárendeli azokat egy zenei adatbázishoz. A dallam alapján a midomi.com további számokat ajánl a felhasználóknak, amelyekről úgy gondolja, hogy tetszenének neki.

“A midomi.com-mal a világ egyik legszórakoztatóbb webkeresőjét alkottuk meg" – mondta Keyvan Mohajer, a Melodis Corporation vezérigazgatója. A felhasználók megalkothatják saját profilukat, elénekelhetik dalaikat, megoszthatják azokat másokkal és felfedezhetik ezeket más felhasználók is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward