H97-es gamer alaplap az ASUS-tól

A H97-Pro Gamer remek felszereltséggel kerül az üzletek polcaira.

H97-es gamer alaplap az ASUS-tól

Az ASUS kínálatában egy költséghatékony, kifejezetten játékosoknak szánt alaplap jelent meg, amely az Intel H97-es lapkakészlete köré épül. Az LGA-1150-es processzorokat fogadó alaplap minőségi komponensekből épül fel, így a stabil, hosszan tartó működés garantált, de ezzel együtt a termék felszereltségére sem lehet panasz.

Az ATX formátumú alaplap összesen négy darab DDR3-as memóriafoglalatot kapott, ezekben maximum 32 GB-nyi DDR3-1600 MHz-es rendszermemória foglalhat helyet. A bővítőhelyek között egy PCI Express 3.0 x16-os, egy PCI Express 2.0 x16-os (x4), illetve két PCI Express 2.0 x1-es port lapul, három PCI slottársaságában. A videó kimenetek között ezúttal egy DVI-D, egy D-Sub és egy HDMI port sorakozik. A H97-es lapkakészlet sajátosságai miatt normál kétkártyás támogatás sajnos nincs, mint ahogy a CPU tuningjáról is le kell mondani – igaz, utóbbi megkötést az ASUS már megint kijátszotta, de kérdéses, hogy meddig lesz nyitva a kiskapu.

Az új alaplap négy darab SATA 6 Gbps-os porttal rendelkezik, amelyekhez természetesen RAID 0,1,5 és 10 támogatás is jár. A modern, nagysebességű SSD kártyákat egy M.2-es slot fogadja, amely a 2260-as és 2280-as formátumú egységekkel egyaránt kompatibilis, sőt, a PCI Express alapúak mellett a SATA alapú SSD kártyákkal is együttműködik. Extraként egy SATA Express csatolófelület is rendelkezésre áll, ami akár két darab SATA 6 Gbps-os port formájában is használható.

A kiváló hangzásról ELNA prémium audió kondenzátorokkal megtámogatott nyolccsatornás SupremeFX audió rendszer gondoskodik, amely az elektromágneses interferenciával szemben is védett. Az audió vezérlőhöz egy fejhallgató erősítő is csatlakozik, ami akár a 300 ohmos impedanciával rendelkező fejhallgatókkal is használható. Az új alaplapon egy Intel I218V típusú Gigabites Ethernet vezérlő is szolgálatot teljesít, amihez jár az ASUS GameFirst II technológiája – utóbbi segít a játékokhoz tartozó hálózati csomagok továbbításának és fogadásának optimalizálásában.

A DIGI+ VRM tápellátással rendelkező alaplap hat darab USB 3.0-s portot kapott (4 hátlapi, 1 kivezetés), USB 2.0-s portokból pedig nyolc darab van rajta (2 hátlapi, 3 kivezetés). A rendszer ESD-vel szembeni védelméről a Gamer's Guardian technológia gondoskodik, ami a Gigabites Ethernet portot, az USB portokat, az audió csatlakozókat és a DRAM slotokat egyaránt védi. A rendszerhez járnak az ASUS exkluzív technológiái (EPU, TPU, FAN Xpert 3, stb...), az UEFI alapú BIOS pedig ezúttal is grafikus felhasználói kezelőfelülettel érkezik.

Az ASUS H97-Pro Gamer hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward