Győzött a Yahoo vezetése

Nagy többséggel megtartották pozíciójukban a Yahoo részvényesei a jelenlegi vezetést a pénteki részvényesek közgyűlésén, miután a fő renegátnak számító Carl Icahn-t már korábban sikeresen pacifikálták egy ajánlattal, így ő meg sem jelent a közgyűlésen - vezetőjük hiányában pedig láthatólag elbátortalanodott a többi morgolódó is: Jerry Yang vezérigazgatót 85,4%, Roy Bostock elnököt pedig 79,5% igen szavazattal tartották meg.

Győzött a Yahoo vezetése

Nagy többséggel megtartották pozíciójukban a Yahoo részvényesei a jelenlegi vezetést a pénteki részvényesek közgyűlésén, miután a fő renegátnak számító Carl Icahn-t az utolsó pillanatban sikeresen pacifikálták egy ajánlattal, így ő meg sem jelent a közgyűlésen - vezetőjük hiányában pedig láthatólag elbátortalanodott a többi morgolódó is: Jerry Yang vezérigazgatót 85,4%, Roy Bostock elnököt pedig 79,5% igen szavazattal tartották meg.

Az előbb említett, Carl Icahn-t semlegesítő ajánlat pedig annyiból áll, hogy Icahn két másik emberével együtt helyet kap az igazgatótanácsban, így a továbbiakban nem csak nagyobb rálátással bírhat a cég működésére és több információhoz juthat hozzá, de nagyobb befolyással is lehet annak a jövőjére.

A fenyegetés tehát nagyjából elmúlt, úgy tűnik, főleg, miután a Microsoft is kijelentette korábban, hogy a jelenlegi vezetőséggel nem nagyon tárgyalna már tovább (bár azelőtt is mondtak már hasonlókat, aztán meg mégis - ne kiabáljuk el hát), így Bostock és Yang most bizonyíthatják ama előzetes, többször megtett állításaikat, miszerint Icahn és az MS machinációi csak arra voltak jók, hogy a vezetőség figyelmét elvonják a Yahoo fejlesztéséről. Nos, most már nincs figyelemelterelő tényező, lehet fejleszteni.

Kíváncsian várjuk hát egyrészt, hogy a Yahoo jövője mit fog hozni, másrészt pedig, hogy a Microsoft még mit talál ki akár a Yahoo kapcsán, akár ahelyett a saját pozíciójának javítására a Google-el szemben a keresések, hirdetések, és online alkalmazások terén, ahol továbbra is hátrányban van a keresőóriással szemben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward