Gyorsulnak az OCZ Vertex SSD-k

Az OCZ Vertex-sorozatú SSD-meghajtói egy firmware-frissítés után a gyártó állítása alapján 25, 50 százalékos gyorsulást érnek el írási és olvasási sebességekben.

Gyorsulnak az OCZ Vertex SSD-k

Az OCZ Vertex-sorozatú SSD-meghajtói egy firmware-frissítés után a gyártó állítása alapján 25, 50 százalékos gyorsulást érnek el olvasási és írási sebességekben.

Az OCZ szinte hetente jelenti be új SSD-meghajtóit, azonban a mostani bejelentés kicsit különbözik a szokásostól: egy meglévő terméksorozatról, konkrétan a Vertex SSD-kről van szó. Már bemutattuk ezt a terméket tavaly decemberben az oldalunk hasábjain, de boltokba még nem került, ugyanis a szállítmányokat szándékosan visszatartotta az OCZ. Hogy miért?  Mint az most kiderült, egy firmware-frissítéssel valósággal megtáltosodik a meghajtó.

Amikor az OCZ először lerántotta a leplet a csúcskategóriás meghajtóiról, akkor 200 MB/s szekvenciális olvasási és 160 MB/s szekvenciális írási sebességeket közölt róluk. Az Indilinx Barefoot SSD-vezérlőt használó Vertex-meghajtók azonban a legutóbbi firmware-frissítés után 250 MB/s olvasási és 240 MB/s írási sebességeket értek el az OCZ belső teszjeiben. A frissítés azonban csak a 120 és 250 GB-os kapacitású termékeket fogja megdobni, mivel azok gyárilag nagyobb (64 MB, szemben a 30 és 60 GB-os SSD-k 32 MB-jával) gyorsítótárral és több csatornával rendelkeznek a tárolóchipek irányába, így csupán a technikai fölényt fogja kihasználni az új firmware.

Ezekkel az értékekkel már könnyen versenybe szállhatnak a Vertex meghajtók az Intel csúcskategóriás X-25M SSD-ivel, ráadásul az OCZ termékei árban és kapacitásban is jobb mutatókkal rendelkeznek a konkurensénél. A labda tehát fel van dobva, kérdés hogy az Intel mit fog rá lépni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward