Gyorsul a Chello hivatalosan is

Ahogyan azt már decembern előre jeleztük gyorsul az ADSL, eltörlik a Chello korlátot, ezenkívűl lényegesen megemelik a sebességeket is. Következzen a hivatalos bejelentés!

Gyorsul a Chello hivatalosan is

Ahogyan azt már decembern előre jeleztük gyorsul az ADSL, eltörlik a Chello korlátot, ezenkívűl lényegesen megemelik a sebességeket is. Következzen a hivatalos bejelentés:

Jelentősen átalakítja kábeles internet-szolgáltatásának kínálatát márciustól a UPC. Az eddigiek helyébe lépő új csomagok minden árkategóriában lényegesen gyorsabb, a hazai piacon széles körben elérhető legnagyobb le- és feltöltési sebességet biztosítanak, és megszűnnek eddigi adatforgalmi szabályaik is. A jelenlegi chello előfizetők változatlan havidíj mellett automatikusan az eddigi árkategóriájuknak megfelelő, de akár több mint tripla sebességű új csomagokra állnak át. A már tavaly ősszel megkezdett változtatások azt a célt szolgálják, hogy a UPC még tökéletesebb lehetőséget biztosítson immár több mint 200 ezer kábeles internet-előfizetője számára a saját készítésű felhasználói médiatartalmak megosztásához és valódi élvezetéhez, megőrizve egyben a chello piacvezető ár-érték arányát. A UPC emellett a jelenlegi telefonos betárcsázós internet felváltására is kínál kedvezőbb, dupla sebességű, korlátlan, folyamatos és átalánydíjas szolgáltatást telefon-előfizetőinek. Áprilistól a cégcsoporthoz tartozó Monortel ADSL-szolgáltatása is hasonlóképpen átalakul.

Március 1-jétől megszünteti szélessávú internet-szolgáltatásának eddigi kínálatát és új, lényegesen magasabb teljesítményű csomagokat vezet be a UPC – jelentette be a szolgáltató vezérigazgatója. Joe Zuravle az átalakítást azzal indokolta: a szélessávú internet megújításában korábban is élen járó cég minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kíván helyezni arra, hogy előfizetői tökéletesen kihasználhassák az internetes szórakoztató multimédiás és a saját készítésű felhasználói médiatartalmakban rejlő lehetőségeket. „Az egyre bővülő mai szórakoztató internetes tartalmak és web2-es szolgáltatások valódi élvezetéhez korlátok nélküli kapcsolatra, extra le- és feltöltési sebességre van szükség” – mondta. „Ennek érdekében a UPC az elmúlt és az elkövetkező hónapok során az eddigi legnagyobb mértékű internethálózati fejlesztését és kapacitásbővítését valósítja meg” – tette hozzá a vezérigazgató. Joe Zuravle kiemelte, hogy a UPC új internetcsomagjai nemcsak a nagysebességű, akár 20Mb-es letöltést támogatják, hanem a saját anyagok villámgyors elküldését is lehetővé teszik egyedülálló feltöltési sebességeikkel. „Előfizetőink többsége számára dupla akkora feltöltési sebességet biztosítunk, mint ami két és fél éve még letöltési sebességként volt általános” – hívta fel a figyelmet.

A változások eredményeként a UPC chello internet-szolgáltatása 2007. március 1-jétől 1,2Mb, 5Mb, 10Mb és 20Mb-es korlátlan csomagokat kínál, az eddigi adatforgalmi szabályok megszüntetése mellett:

Ekkortól kezdődően a korábbi chello light, standard, classic és plus elnevezésű csomagok megszűnnek, az új felhasználók már csak az új csomagokra fizethetnek elő. A megújult választék valamennyi csomagjában a UPC immár eltörli az eddigi adatforgalmi szabályokat.

Automatikus, fokozatos átállás 200 ezer chello előfizetőnek

A UPC immár több mint 200 ezer jelenlegi előfizetőjének és az internet-hozzáférést februárban megrendelőknek a szolgáltatását egyaránt változatlan havidíj mellett automatikusan az eddigi árkategóriájuknak megfelelő, ám akár több mint tripla letöltési és dupla feltöltési sebességet biztosító új csomagokra állítják át. A már megkezdett műszaki fejlesztés és kapacitásbővítés várhatóan néhány hónapot vesz igénybe és legkésőbb július 1-jéig országszerte mindenütt befejeződik. A jelenlegi előfizetők nagy többsége március és április folyamán már érzékelheti a változásokat.

Hasonló átalakítás a Monortel ADSL kínálatában is

Hasonló feltételekkel és a kábeles internethez hasonló kínálatú portfolióra cserélik le április 1-jétől a UPC-cégcsoporthoz tartozó Monor Telefon Társaság (Monortel, MTT) szélessávú ADSL internet-szolgáltatásának választékát is. Az eltérő technológiából (a tavaly szeptemberben bevezetett ADSL2+) fakadóan azonban az MTT esetében a professional csomag nem 20, hanem 18 Mb-es csúcssebességet nyújt majd.

Internet díjcsomag UPC Telefonhoz

Az új kínálat bevezetésével egy időben a UPC Telefon előfizetői számára előfizethetővé válik egy elsősorban az internetezéssel ismerkedő, kezdő, illetve eddig telefonos betárcsázós (dial-up) kapcsolatot használók számára kialakított, belépő szintű internet-díjcsomag is. Ez az internet díjcsomag a hagyományos telefonos kapcsolatnál több mint kétszer gyorsabb sebességet (128/64 kbps) nyújt, korlátlan, folyamatos és átalánydíjas használattal, telefon-előfizetéssel együtt is csupán ötezer forint alatti áron.

Egy fejlesztéssorozat betetőzése

Joe Zuravle emlékeztetett rá, hogy a UPC a hirdetésiben már eddig is „teljesítmény a köbön” szlogennel készítette elő ezeket a változásokat és februártól „szórakozás a köbön” szlogennel folytatja a bevezetést. A cég legutóbb alig néhány hónappal ezelőtt, tavaly szeptemberben növelte (az elmúlt két és fél év során már negyedik alkalommal a havidíj emelése nélkül) a kábeles internet sávszélességét. Ezt követően, november végén új, hazai fejlesztésű közösségi videomegosztó portált indított VideoGizmo (www.videogizmo.hu) néven és decemberben megrendezte az első VideoGizmo minifilm-fesztivált, hogy ezzel is ösztönözze a saját felhasználói multimédiás tartalmak készítését és közösségi megosztását. Január közepe óta pedig már megvalósult a két mozgóképes médium, a hagyományos televízió és az internet keresztezése is: a vállalat ugyanis a UPC+ kábelcsatornán rendszeres, naponta a fő műsoridőben jelentkező tévéműsort indított a VideoGizmóra szabadon feltöltött sajátkészítésű kisfilmek válogatásából. Ezt a fejlesztéssorozatot zárja le most az internetes csomagkínálat átalakítása.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward