Gyorsindítózik a Sony és az Acer is

Láthatólag egyre népszerűbb a DeviceVM "azonnali indulást" megvalósító "zseblinux" platformja, a Splashtop, melynek segítségével az ember a gép bekapcsolása után alig néhány másodperccel máris netezhet, e-mailezhet, és intézheti más hasonló dolgait.

Gyorsindítózik a Sony és az Acer is

Láthatólag egyre népszerűbb a DeviceVM "azonnali indulást" megvalósító "zseblinux" platformja, a Splashtop, melynek segítségével az ember a gép bekapcsolása után alig néhány másodperccel máris netezhet, e-mailezhet, és intézheti egyéb dolgait.

Most ugyanis a Sony és az Acer is úgy döntött, hogy erre a gyorsrendszerre az ő gépeiknek is szükségük van - legalábbis a VAIO NW-szériának és az AspireRevo-nak mindenképp. A Sony a maga verzióját Quick Web Access-ként emlegeti, míg az Acer a magáéra RevoBoot-ként hivatkozik, de lényegében ugyanarról van szó mindkettőnél: egy pehelysúlyú, pillanatok alatt felálló Linuxról. Ami nyilván nem teljes értékű oprendszer, de a napi apró-cseprő ügyekre bőven elég.

Érdekesség továbbá az AspireRevo kapcsán, hogy ez az első olyan gép, amely a Splashtop-ot nVidia Ion lapkakészlettel kombinálja. Először várhatóan Európában bukkan fel majd, bár azt még nem árulták el, hogy erre hozzávetőlegesen mikor lehet majd számítani.

Hasonlóképp homályos a helyzet a Sony-nál is, miután a VAIO NW-k elvileg "a hónap vége felé" érkeznek, de ami azt illeti, már most is eléggé a hónap vége felé járunk. Mindenesetre lényeg a lényeg: a Splashtop terjed, így legalább addig is kínálhat valami átmeneti, szoftveres megoldást a gyorsindítás problémájára, amíg meg nem érkezik a hardveres is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward