Gyorsan emészti a 8K videó az SGS20 tárhelyét

Gyorsan emészti a 8K videó az SGS20 tárhelyét

A Samsung Galaxy S20 és a Xiaomi Mi 10 már 8K videózási lehetőséggel is szolgál, és bizony ez meg tudja viselni az okostelefonok tárhelyét. Viszont a Samsung által közölt adatok szerint egyébként nagyon hatékonyan tömöríti a rendszer az elképesztően magas felbontású mozgóképeket. Nagyok a videók, de talán nem annyira, mint azt sokan gondolnák.

Hivatalos mérések alapján a Samsung azt állítja, hogy a Galaxy S20 esetében a 24 FPS-es sebességgel történő 8K Ultra HD videózás percenként átlagosan 600 MB-nyi tárhelyet igényel. Ez kevesebb, mint a duplája annak, amekkora méretben a Galaxy S10 a 4K UHD videózást oldotta meg, ott ugyanis 350 MB volt egy percnyi felvétel. Tekintve, hogy négyszeres a felbontásbeli különbség, ez nagyon jó eredmény. A Samsung HEVC/H.265 kodeket használ a Galaxy S20-nál a legmagasabb minőségopció esetén.

Galéria megnyitása

Sajnos egyébként nem lehet bármilyen hosszan videózni az okostelefonokkal, de ez igazából nem új dolog. A Galaxy S20 esetében a Samsung maximum 5 percnyi folyamatos videózást tesz lehetővé. És már a Galaxy S10 esetében is volt 5 perces limit, méghozzá a 4K 60 FPS-es felvételeknél, 30 FPS-es beállításban pedig 10 perc volt a megengedett maximum. Ez alapján nagyjából 3 GB körüli videókat lehet egy szusszal rögzíteni az SGS20 használata közben.

És bár a Galaxy S20 alapesetben „csak” 128 GB-nyi tárhelyet nyújt, a bővítés lehetőségétől a Samsung továbbra sem fosztotta meg a vásárlókat. A csúcsmodelleknek bármikor fentebb tornászható a tárkapacitása egy microSD formátumú memóriakártyával. És bár a felvétel valószínűleg a sávszélesség jelentette korlát miatt nem mehet egyenesen a kártyára, később, tárolás céljával bármikor átpakolhatók a 8K UHD videók. Memóriakártyából akár 1 TB-ost is támogatnak a készülékek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap