Gyorsabb processzort kaptak a Surface Pro 2 táblák

A Microsoft minden különösebb hírverés nélkül cserélte le a "régi" CPU-t egy gyorsabb modellre.

Gyorsabb processzort kaptak a Surface Pro 2 táblák

A Microsoft meglepő lépésre szánta el magát: a korábbihoz képest gyorsabb processzorral szerelve dobja piacra Surface Pro 2-es tábláinak legfrissebb változatait. A módosításnak azok, akik még csak most készülnek Surface Pro 2-es táblát vásárolni, mindenképpen örülni fognak, ám azok a felhasználók, akik már megvásárolták táblájukat, most egy kicsit csalódottak lehetnek.

A Surface Pro 2-es táblák október 22-én mutatkoztak be a nagyközönség előtt – akkoriban még egy Intel Core i5-4200U típusú processzor lapult bennük. A Microsoft időközben módosításokat eszközölt a Surface Pro 2-es táblák hardverkomponenseinél, így a friss modellek, amelyek szállítása a hírek szerint tavaly decemberben indult meg, már egy némileg gyorsabb, Core i5-4300U típusú processzort kaptak. Az Intel Core i5-4200U modell két processzormagja 1,6 GHz-es magórajelen és 2,6 GHz-es Turbo Boost órajelen ketyeghet, az Intel HD Graphics 4400-as IGP pedig 200 MHz-es alap- és 1 GHz-es turbó órajellel gazdálkodik. Ehhez képest az ugyancsak kétmagos Intel Core i5-4300U processzormagjai már 1,9 GHz-es magórajelen és 2,9 GHz-es maximális Turbo Boost órajelen üzemelnek, az IGP pedig 200 MHz-es alap- és 1,1 GHz-es turbó órajelet alkalmaz. Összességében tehát érezhető az előrelépés, már ami a teljesítményt illeti – plusz újításként még az Intel Trusted Execution Technology támogatásában rejlő lehetőségek kiaknázására is van mód.

A változásról nemrégiben egy Surface Pro 2 tulajdonos is beszámolt, aki a decemberben, a Microsoft által kiadott, majd nem sokkal később vissza is vont, hibás Firmware Update alkalmazása után visszaküldte meghibásodott tábláját a gyártónak, majd a csereként visszakapott Surface Pro 2-nél észrevette, hogy az új modellben gyorsabb processzor dolgozik. Ő jól járt, hiszen a kellemetlenségért cserébe gyorsabb processzorral szerelt Surface Pro 2-es táblát kapott, ami mindenképpen remek kárpótlás.

A Microsoft szóvivője a The Verge munkatársainak megerősítette, a Microsoft valóban szokott kisebb változtatásokat eszközölni egy adott termék élettartama során, amit számos körülmény indokolhat. Ilyen körülmény lehet a különböző komponensek elérhetősége, valamint a vásárlók számára biztosított érték – illetve annak növelése – is. A szóvivő leszögezte, minden hardveres és szoftveres változtatás során arra törekszenek a cég szakemberei, hogy az adott termékhez kapcsolódó felhasználói élmény tökéletes maradjon.

Az új, gyorsabb processzorral szerelt Surface Pro 2 táblák már kezdenek beszivárogni a kereskedelmi csatornákba, így a legfrissebb szállítmányokkal már jó eséllyel a Surface Pro 2 legújabb kiadása érkezik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward