Gyorsabb hatmagos Phenom II-esek érkeznek

Gyorsabb hatmagos Phenom II-esek érkeznek

A legfrissebb hírek szerint az AMD hamarosan új Phenom II X6-os sorozatú processzorokat dob piacra. Ennek a pletykának igen komoly alapot ad az a tény, hogy az elmúlt napok folyamán több hatmagos Phenom II ára is csökkent szép csendben, minden bejelentés nélkül. Ha igazak az értesülések, akkor a zászlóshajó szerepét a Phenom II X6 1100T (Black Edition) veszi majd át a jelenlegi leggyorsabb modelltől, azaz a Phenom II X6 1090T-től. Az új hatmagos központi egység az órajelektől eltekintve ugyanazokkal a specifikációkkal érkezik, mint elődje: a TDP 125W-os értéket képvisel, a gyorsítótárak mérete pedig összesen 9MB lesz, ezzel szemben a magórajel már 3,3 GHz-es, a Turbo Core órajel pedig 3,7 GHz-es lesz. A Phenom II X6 1100T várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre még csak spekulációk állnak rendelkezésre, amelyek azt valószínűsítik, hogy 300 dollár körüli összegért juthatnak majd az újdonsághoz az érdeklődők. Az új processzor természetesen zászlóshajóhoz méltóan szorzózár-mentes kivitelben érkezik.

A második friss processzor a Phenom II X6 1065T lesz, amely 2,9 GHz-es magórajellel és 3,4 GHz-es Turbo Core órajellel büszkélkedik. A TDP ugyanúgy 95W-os értéket képvisel majd, mint a 1055T esetében. A processzor ára az elmúlt napok árcsökkentését látva valószínűleg 200 dollár magasságában fog elhelyezkedni, azaz a termék pontosan annyiba kerülhet majd, mint amennyibe a Phenom II X6 1055T került nagyjából egy hónapja (199 dollár).

A gyártó azzal, hogy az év vége előtt piacra dob néhány új hatmagos processzort, illetve a meglévő modellek árát csökkenti, szert tehet majd némi extra forgalomra a nagy karácsonyi ajándékvásárlási láz időszakában. Ahogy az Intel 32 nm-es csíkszélességgel készülő Sandy Bridge processzorai befutnak, az AMD valószínűleg további árkorrekciókat is foganatosít majd, hogy piaci helyzetét valamelyest javíthassa.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward