Gyorsabb és stabilabb SSD-k az OCZ-től

Legújabb SSD meghajtóiként a SATA II-es csatlakozású Vertex Series-t mutatta be az OCZ, amelyek olcsóbb MLC-memóriát használnak ugyan, ám egy friss fejlesztésű memóriavezérlőnek köszönhetően mégis az egyszintű cellás (SLC-s) társaikéhoz hasonló teljesítményt tudnak produkálni.

Gyorsabb és stabilabb SSD-k az OCZ-től

Legújabb SSD meghajtóiként a SATA II-es csatlakozású Vertex Series tagjait mutatta be az OCZ, amelyek olcsóbb MLC-memóriát használnak ugyan, ám egy friss fejlesztésű memóriavezérlőnek köszönhetően mégis az egyszintű cellás (SLC-s) társaikéhoz hasonló teljesítményt tudnak produkálni.

Konkrét számokban kifejezve ez annyit tesz - legalábbis a gyártó saját becslései szerint - hogy akár 200MB/s-es olvasási, és 160MB/s írási sebességekre is képes a meghajtó. E téren szintén említésre érdemes az a tény is, hogy egy 64MB-os gyorsítótárral is ellátták őket, hogy a lehető legjobban biztosíthassák a zökkenőmentes munkamenetet.

További erénye a Vertex-szériának, hogy sokkal megbízhatóbbnak és stabilabbnak is ígérkeznek, mint az eddigi MLC-s tárak, miután ezeknél már mintegy másfél millió órányi folyamatos és hibamentes használhatóságot ígér a gyártó (ami mintegy 171 évet jelent).

A tárak már kaphatóak, a legváltozatosabb kapacitás- és árválasztékban: 30GB ($129), 60GB ($249), 120GB ($469) és 250GB ($869).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward