Gyorsabb és olcsóbb lesz az Intel új SSD családja?

Gyorsabb és olcsóbb lesz az Intel új SSD családja?

Az Amazonnak, illetve a SabrePC-nek köszönhetően idő előtt szivárgott ki néhány meglehetősen fontos információ az Intel 330-as sorozatú SSD családjába tartozó 120 GB-os példánnyal kapcsolatban, amely a jelenleg is forgalomban lévő, 320-as sorozatú elődjét váltja majd le.

Az Engadget beszámolója szerint minden különösebb hírverés nélkül, csendben tűntek fel az Intel 330-as sorozatú SSD meghajtói az egyes webáruházak kínálatában, ahol a termékek „előrendelhető” státuszban várják a vásárlókat. Az amazon.co.uk kínálatában egy 120 GB-os, SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel ellátott 330-as sorozatú SSD meghajtó jelent meg, amely 109,05 angol fontos áron rendelhető meg. A weboldalon található információk szerint az SSD meghajtó április 13-án jelenik meg hivatalosan. Az Amerikai Egyesült Államok területén, a SabrePC kínálatában is felbukkant a szóban forgó SSD, ahol 149 dolláros áron rendelhető meg. Utóbbi webáruházból az is kiderül, hogy a 330-as sorozatú újdonság 25 nm-es csíkszélességgel készülő NAND Flash memóriachipek köré épül, három év garanciával rendelkezik és 500 MB/s-os folyamatos olvasási-, valamint 450 MB/s-os folyamatos írási sebességet kínál.

A fenti információk igencsak bíztatóak, amennyiben hitelesek. Az Intel 320-as családjának 120 GB-os tagja jelenleg 199 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kapható. Ez a termék 270 MB/s-os maximális olvasási- és 130 MB/s-os maximális írási sebességet kínál.

Amennyiben az amazon.co.uk által közölt megjelenési dátum is pontos, úgy már nem kell sokat várnunk a 330-as család tagjaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward