Gyorsabb ADSL és Chello idén - Frissítve

2007 elején emelkednek az ADSL sávszélességek, a UPC-nél pedig eltörlik a letöltési korlátot és megduplázzák a feltöltési sebességet.

Gyorsabb ADSL és Chello idén - Frissítve

Sikerült néhány belső információhoz jutni az itthoni internet szolgáltatások jövőjéről, hogyan fognak alakulni 2007 elején. 2006-ban is folyamatosan emelkedett a sávszélesség, és leginkább a UPC kábeles szolgáltatása és az ADSL harcáról szólt ez az év, a következő sem fog különbözni ettől.

[bold]UPC Chello

[/bold]

A UPC Chello csomagját idáig is nagyon sokan használták, ez a jövőben sem fog változni. Nagy előnye az ADSL-lel szemben, hogy nem kell hozzá telefonvonal és az otthoni általánosan elérhető kapcsolatok közül idáig ez nyújtotta a legnagyobb sávszélességet, 6Mbit/s-et. Nagy hátránya azonban, hogy a havi adatforgalmat maximalizálták, aki ezt átlépte, annak jelentősen korlátozták a sávszélességét. Ezt idáig a hálózati kártya MAC címének cseréjével ki lehetett ugyan játszani, de ennek vége, ezentúl így már nem lehet átverni a rendszert. Azonban  pánikra semmi ok, hiszen belső UPC-s információk alapján a letöltési korlátot jövőre eltörlik, tehát 2007 elejétől a Chello-val is bármennyit tölhetünk. Ezzel azonban nem érnek véget a fejlesztések, hiszen ahogyan hallottunk, a feltöltési sebességeket is minden csomagban megemelik, körülbelül a kétszeresére.

[bold]

ADSL[/bold]

A Chello fejlesztéseire válaszul az ADSL-nél sem lesz a jövőben szükséges a telefon-előfizetés.  Az idei évhez hasonlóan tovább folytatódik a központok és a hálózat fejlesztése. T-Com-os körökből úgy értesültünk, hogy 2007 elején az ADSL sebességek ismét emelkednek. Külön bejelentés nélkül a már meglévő előfizetésekre is vonatkozni fog ez az sávszélesség bővítés. Az emelés mértékéről és pontos idejéről egyelőre még nincsenek pontos adataink.

[bold]FRISSÍTVE:

[/bold][bold]Megjelent az ADSL-es részhez kapcsolódoan a hivatalos bejelentés is:

[/bold]Jelentősen megnöveli az ADSL internet-hozzáférések sávszélességét, valamint telefonszolgáltatás nélkül igénybe vehető nagykereskedelmi ADSL szolgáltatást vezet be a Magyar Telekom 2007 első negyedévében.

A Magyar Telekom 2007 első negyedévében ismét díjmentesen megnöveli az ADSL szolgáltatás sávszélességét. A sávszélesség-növelés - adott csomagtól, és műszaki lehetőségektől függően - akár kétszer, háromszor vagy négyszer gyorsabb internetezést is lehetővé fog tenni az összes jelenlegi és új ügyfele számára. A jelenleg 512 kbit/s sávszélességű szolgáltatásnál akár 1 Mbps, a jelenleg 1 Mbps maximális letöltési sávszélességű csomagnál akár 4 Mbps, a jelenlegi 2 Mbps vagy 3 Mbps sávszelességű csomagoknál pedig akár 8 Mbps lehet a maximális letöltési sebesség. A nagyobb szávszélesség előnyei többek között az egyre népszerűbb multimédiás alkalmazásoknál (pl. videó, zene) lesznek érezhetőek.

Ügyfelei számára az ADSL sebesség növelését a Magyar Telekom 2007. január közepén kezdi meg, s az átállítási munkálatok várhatóan néhány hónapot vesznek igénybe. A Magyar Telekom az ADSL hozzáférések átállítását a nap 24 órájában folyamatosan végzi, ami az üzemelő végpontok esetében néhány perces leállást okoz.

A hazai internetpiac fejlődésével felmerült az igény a telefonszolgáltatás nélküli szélessávú internet használatára. Ezt felismerve a Magyar Telekom a közeljövőben bevezeti a telefonszolgáltatás nélküli ADSL szolgáltatást, amely internetszolgáltató partnerein keresztül lesz igénybe vehető. A havidíjas telefon nélküli ADSL bevezetése jelentős fejlesztéseket igényel a Magyar Telekom részéről, melyek várhatóan 2007 első negyedévében fejeződnek be. Ezzel a szolgáltatással azon ügyfeleknek is lehetőségük lesz ADSL-hez jutni, akik nem rendelkeznek telefonelőfizetéssel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward