Gyors Mobile Ultra memóriakártya a SanDisktől

Az új, elsősorban mobiltelefonokhoz szánt Mobile Ultra kártyavonulat tervezésénél leginkább az átviteli sebesség maximalizálását tartották szem előtt.

Gyors Mobile Ultra memóriakártya a SanDisktől

Az Ultra nevet eddig ugyan leginkább csak a nagyobb, fényképezőgépekhez szánt kártyáinak tartogatta a Sandisk, most azonban szakított ezzel a hagyománnyal, amikor is útjára indította a - nevéhez híven - elsősorban mobiltelefonokhoz szánt Mobile Ultra kártyavonulatot.

A microSDHC és Memory Stick Micro kártyák tervezésénél leginkább az átviteli sebesség maximalizálását tartották szem előtt; mobiltelefonok mellett jól használhatóak még a SanDisk saját Sansa lejátszóinál, valamint minden egyéb olyan hordozható, kézi eszköznél is, ahol különösen fontos a gyors adatátvitel (például zene, GPS térképadatok és hasonlóan nagy fájlok kezelése esetén). Hogy pontosan milyen gyorsak is lettek végül a kártyák, azt még eddig nem árulták el, egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a vonulat legnagyobb kártyája 8GB-ot bír el (ami a cég szemléletes példája szerint egyszerre 1.000 zene, 1.2000 kép és 21 órányi mobil-minőségű videó eltárolására alkalmas).

Mindegyik kártyához adnak egy egyedi, zsebméretű, és természetesen USB 2.0-ás kártyaleolvasót is, amely alig valamivel nagyobb, mint az USB-csatlakozó és maga a kártya együttvéve. Formátumtól függetlenül a már említett 8GB-os méreten túlmenően kaphatóak még 4 és 2GB-os változatok is; a microSD-ket $35, $60 és $120 ellenében kínálják, míg a Memory Stick Micro-s megfelelők egy kicsivel drágábbak: $40, $70 és $130.

Várhatóan valamennyi együtt válik elérhetővé június hónap folyamán.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward