Gyors DDR4-es memóriamodulok a Corsair műhelyéből

A Domniator Platinum család tagjai 16,8 millió színárnyalat megjelenítésére képes LED-es világítást, illetve Corsair Link támogatást is kaptak.

Gyors DDR4-es memóriamodulok a Corsair műhelyéből

A korábbi ígéretek alapján várható volt, hogy a DDR4-es memóriamodulok ebben a hónapban elárasztják az üzletek polcait, és a jelek szerint így is történik. A gyártók sorra jelentik be DDR4-es memóriamoduljaikat, illetve memóriacsomagjaikat – most például a Corsair is lerántotta a leplet két memóriacsaládjáról, amelyek kifejezetten az X99-es lapkakészlettel ellátott alaplapokhoz, illetve a Haswell-E sorozatú felsőkategóriás asztali processzorokhoz készültek.

A termékekről a Corsair egy-egy bemutató videót is készített, amiben minden extra tulajdonságra fény derül:

A Vengeance LPX modellek nyolcrétegű nyomtatott áramkörrel érkeznek, memóriachipjeik hűtéséről pedig alumínium hűtőbordák gondoskodnak, amelyek kékben, szürkében, feketében vagy pirosban lesznek elérhetőek.

A memóriamodulok alacsony profilúak, mindössze 31 milliméter magasak, így akár nagyobb kiterjedésű processzorhűtő mellé is passzolhatnak. A termékekhez optimálisan ventilátoros kiegészítő hűtés is kapható lesz, ami segít komolyabb mértékű tuning alkalmával megőrizni a stabilitást.

A Dominator Platinum memóriamodulok már válogatott memóriachipeket használnak, amelyek hűtéséről a DHX hűtőrendszer gondoskodik. A nyomtatott áramköri lap egyedi felépítéssel bír és segít a hő egyenletes, hatékony elosztásában, plusz a hűtőbordákkal is együttműködik a modul minél hatékonyabb hűtésében.

A memóriamodulok felső részén LED-es fénycsík található, amelynek színe a fedélzeti Corsair Link csatolón keresztül könnyedén és gyorsan módosítható – 16,8 millió színárnyalatból választható ki az éppen legideálisabb. A Corsair Link segítségével a memóriamodul feszültsége és hőmérséklete is monitorozható.

A szóban forgó memóriamodulok 1,2 voltos üzemi feszültséget igényelnek, effektív órajelük pedig modelltől függően 2666, 2800 vagy 3000 MHz lehet. Első körben a Corsair kínálatában csak 4 GB-os, illetve 8 GB-os DDR4-es memóriamodulokkal találkozhatunk, amelyek 8 GB-os, 16 GB-os, 32 GB-os vagy 64 GB-os többcsatornás memóriacsomagok formájában lesznek elérhetőek. 2015-től kezdve várhatóan 16 GB-os memóriamodulok is érkeznek, amelyekkel akár 128 GB-os memóriacsomagok is piacra dobhatóak.

Az új memóriamodulok mindannyian megkapták az XMP profil legfrissebb kiadását, amely immár a 2.0-s verziószámot viseli. Az XMP 2.0-s profillal több gyártó X99-es alaplapjai is kompatibilisek lesznek – találkozhatunk ilyen termékekkel egyebek mellett az ASUS, az ASRock, az EVGA, a Gigabyte és az MSI kínálatában is. A memóriamodulok természetesen SPD profillal is rendelkeznek, azaz alap esetben a JEDEC szabványnak megfelelő 2133 MHz-es órajelen ketyegnek.

A Vengeance LPX memóriamodulok jelenleg 4 x 4 GB-os négycsatornás memóriacsomagban érhetőek el: a 2666 MHz-es (CL 15-17-17-35) példányok 344,99 dollárba, a 2800 MHz-esek (CL16-18-18-36) pedig 399,99 dollárba kerülnek – utóbbi csak a fekete és piros modellekre vonatkozik, a kékeket 379,99 dollárért is el lehet érni.

A Dominator Platinum modellek közül jelenleg kétféle csomag kapható, mindkettő 4 x 4 GB-os kiszerelésben. A 2666 MHz-es (CL 15-17-17-35) kiadás 479,99 dollárba, a 2800 MHz-es (CL 16-18-18-36) pedig 539 dollárba kerül.

A későbbiekben a többi memóriamodul is elérhetővé válik. Az aktuális kínálat itt található.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward