Gyerekeknek szánt viselhető kiegészítő a Garmintól

A Vivofit Jr. a fiatalabb nemzedékek aktivitását fogja figyelemmel kísérni, és ennek megfelelően divatos megjelenéssel bír.

Gyerekeknek szánt viselhető kiegészítő a Garmintól

A Garmin már 10 évvel ezelőtt is odafigyelt a mozogni vágyókra, és fontos szerepvállalója lett a viselhető kiegészítők piacának is. Ott van a toplistás gyártók között, és minden bizonnyal a jövőben is megőrizné az előkelő pozícióját, ennek érdekében pedig próbál minél szélesebb piacot lefedni. A Garmin kínálatában találhatóak vérbeli túrázóknak és élsportolók tervezett termékek, meg persze a hétköznapi embereknek is van mit magukra aggatniuk, mostantól kezdve pedig már direktben a gyerekeknek is biztosít kiegészítőt a nagy tapasztalattal rendelkező vállalat.

A Garmin Vivofit Jr. néven érkező aktivitásmérő a tervezők szerint segíteni fogja a legfiatalabb generációkat abban, hogy ne lustuljanak el a modern társadalom által nyújtott kényelmi eszközök miatt – némileg ironikus azért, hogy erre is egy modern kütyüt kínál a gyártó.

A viselhető szerkezet egy különleges megjelenítővel lett ellátva, amiről egyelőre részletesebben nem mesélt a Garmin. Ami biztos, hogy nagyfelbontásúként hivatkozik a panelre a vállalat, és napsütésben is jól olvasható lesz – vélhetően saját fénye nincs és E Ink technológiát használhat. Ezen a kijelzőn jelennek majd meg a fontos információk a Vivofit Jr. használata közben. Be lehet állítani rajta emlékeztetőket, sőt mi több, azt is követi, hogy hányszor mosott fogat a lurkó nap közben. A megjelenítő alatt egy nagyméretű gomb található. Mivel gyerekek számára készült, fontos a divatos megjelenés is. Van a választékban az egyszerű fekete és lila opciókon felül bordó-piros háromszöges motívummal, digitális terepmintás zöld alapon, és fehér színű is, ami virágokkal lett beborítva.

A Vivofit Jr. egy olyan alkalmazással jön, ami állítólag különböző célok kitűzésével próbálja majd rávenni a gyerekeket arra, hogy többet mozogjanak. A napi cél alapértelmezetten a minimum 60 perces aktivitás, de persze ezt akár magasabbra is lehet majd emelni. Kíváncsian várjuk, hogyan működik majd az app, milyen kreatív szórakozásokat tud majd például mutatni, amikkel felkelti a gyerekek érdeklődését és közben segíti őket az egészségesebb életvitel folytatásában. Éjjel-nappal figyelni fogja a viselője mozgását a szerkezet, napközben értelemszerűen a lépéseket fogja számolni, este pedig az alvási ciklusokat követi figyelemmel, és közben minden információt tárol, illetve továbbít a hozzá tartozó applikáció felé. A szóban forgó program egyebek mellett még családi megmérettetésekre is lehetőséget ad, össze tudja gyűjteni, hogy a hozzátartozók közül ki teszi meg például a legtöbb lépést.

Mivel a gyerekek csuklóján egy elektronikus kütyü komoly veszélyeknek lehet kitéve, a Garmin a tervezés során nagy figyelmet fordított arra, hogy megfelelő strapabíróságot garantáljon. A terméket mindenfelől masszív szilikonbevonat öleli körül, és valamilyen mértékig még a vízzel szemben is ellenállást fog tanúsítani. A Vivofit Jr. nagyon hosszú üzemidővel bír, akár egy évet is át fog vészelni, éppen ezért nem is akkumulátor található benne, hanem csak egy hagyományos elem. A viselhető kiegészítőt Android vagy iOS operációs rendszert használó okostelefonnal lehet munkára bírni, és bár biztosan lenne igény még a Windows támogatásra is, ilyennel aligha lehet számolni.

A Garmin Vivofit Jr. aránylag olcsó lesz, mindössze 80 dollárba fog kerülni. Az Egyesül Államokban, azon belül is a Target és a Best Buy üzleteiben jelenhet majd meg elsőként az eszköz, a későbbiekben pedig szélesebb körben is elérhetővé fog válni. A gyártó ajánlása szerint az újdonság egyébként a 4-9 éves korcsoport számára lett tervezve.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward