Gyerekek 97 százaléka játszik videójátékkal

Az amerikai gyerekek 97 százaléka játszik videójátékokkal rendszeresen - áll a Pew Internet & American Life Project tanulmányában.

Gyerekek 97 százaléka játszik videójátékkal

Az amerikai gyerekek 97 százaléka játszik videójátékokkal rendszeresen - áll a Pew Internet & American Life Project tanulmányában.

1102 fő 12 és 17 év közötti fiatalt kérdeztek meg a videójátékokkal kapcsolatos szokásaikról. Míg a fiúk 99 százaléka játszik rendszeresen játékokkal, addig a gyengébbik nem "csak" 94 százalékos értékkel büszkélkedhet. 7 százalékuknak még számítógépük sincs otthon, de valamilyen játékkonzollal múlatják az időt.

A megkérdezettek egyharmada játszott az előző nap valamilyen játékkal. 80 százalékuk több mint 5 szoftverrel játszik rendszeresen. A legnépszerűbb játékok között szerepel a Guitar Hero, Halo 3, Madden NFL, Pasziánsz és a Dance Dance Revolution.

A szülőket is megkérdezték a kutatásban. 75 százalékuk azt nyilatkozta, hogy időnként vagy mindig megnézi a játék korosztályba sorolását, azonban ennek ellenére sok felnőtt kategóriás játék is bekerült a gyerekek kedvencek listájába. Itt azonban jelentős eltérés tapasztalható a nemek között: míg a fiúk 50 százaléka rendelkezik legalább egy felnőtteknek szóló játékkal, addig a lányoknak csupán 14 százaléka.

A szülők körülbelül egy harmada játszott már a gyermekével valamilyen játékkal, nagy részük 40 éven aluli. Szerencsére elég népszerűek az "aktív" játékok is, sok válaszoló kedvencei közé tartozik a Wii Fit, vagy a Dance Dance Revolution.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward