Gyengélkedik a Sharp? Már befektetőkkel is tárgyalnak

A Sharp felett gyűlnek a fekete fellegek: a cég eladási mutatói esnek, profitja csökken és a részvényei sem teljesítenek valami rózsásan.

Gyengélkedik a Sharp? Már befektetőkkel is tárgyalnak

A Sharp illetékesei a kedvezőtlen helyzetet befektetők bevonásával próbálják átvészelni: a pletykák szerint a vállalat már több potenciális befektetővel is megkezdte a tárgyalásokat, ám eredményekről egyelőre nem érkezett hír. A cég már a neves szerződéses gyártóval, a Hon Hai Precision Industry-val is tárgyalásba kezdett, viszont a folyamat eddig látszólag nem úgy alakul, ahogy azt korábban eltervezték.

A The Wall Street Journal értesülései szerint a Sharp egyéb neves befektetőkkel, azaz a Dell-lel, az Intel-lel és a Qualcomm-mal is tárgyalásokba kezdett. A Dell-lel és az Intel-lel folyó egyeztetés célkeresztjében 240 millió dollár áll, míg a Qualcomm illetékeseivel egy ennél kisebb összegben szeretne megállapodni a Sharp tárgyalóbizottsága. Az említett cégek még nem kommentálták az értesüléseket, azt viszont könnyű belátni, hogy miért lenne jó nekik, ha részesedéshez jutnának a neves vállalatban. A kijelzőknek rendkívül komoly jelentőségük van az okostelefonok és a táblák piacán – ez a két szegmens pedig napjainkban hatalmas tempóban fejlődik. A Sharp ütőképes kijelző technológiát kínál, ami az említett szegmensekben komoly előnyöket kínálhat. A vállalat az egyetlen a piacon, aki speciális, IGZO alapú megjelenítőket készít, amelyek alacsony fogyasztást és nagy képpont-sűrűséget kínálnak, de emellett érintőkijelzőnek is kifejezetten ideálisak.

Az IGZO eljárás egyszóval vonzónak tűnik, de a Sharp-nak eddig nem sikerült javítani a kihozatali arányokon, illetve nem sikerült felfuttatnia a termelést. A vállalat idén áprilisban kezdte meg a 32 colos képátlójú IGZO panelek gyártását, az első gyümölcs pedig pont a napokban érett be, hiszen a vállalat bemutatta hatalmas felbontású, PN-K321-es típusjelzéssel ellátott monitor különlegességét, amiről nemrégiben már mi is beszámoltunk. A szóban forgó megjelenítő a hírek szerint 5500 dollár körüli áron lesz elérhető, azaz csak kevesek kiváltsága lesz.

A 32 colos IGZO panel mellett áprilisban két egyéb IGZO panelről is lerántotta a leplet a gyártó. Az egyik egy 10 colos képátlójú megoldás volt, méghozzá 2560 x 1600 pixeles natív felbontással, a másik pedig egy 7 colos, 1280 x 800 pixeles natív felbontás mellett üzemelő kijelző volt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward