Gyártásra kész állapotban a Windows 8.1

A jelek szerint a Microsoft tartja a korábban kitűzött ütemtervet, ugyanis augusztus végére tényleg elkészült a Windows 8.1 RTM kiadása.

Gyártásra kész állapotban a Windows 8.1

Kész a Windows 8.1 RTM

A Microsoft szoftvermérnökei a jelek szerint gond nélkül tartották a korábbi ütemtervet, amelynek értelmében augusztus végére kellett elkészülnie a Windows 8.1 RTM, azaz gyártásra kész, végleges kiadásának. Az utolsó simítások elvégzése után a Windows 8.1 RTM kiadása augusztus 23-án végre tényleg elkészült. A jó hírről a Windows SuperSite szerkesztője, Paul Thurrott számolt be elsőként, aki azt is elárulta, hogy a Windows 8.1 RTM változata 9600.16384.130821-1623-as verziószámmal érkezik.

Az értesülést a Microsoft hivatalos forrásból nem erősítette meg, sőt, a vállalat hivatalos sajtóközleményt sem adott ki a jeles eseményről. Ez persze érthető, hiszen a napokban történt fontosabb esemény is: Steve Ballmer, a Microsoft jelenlegi elnök-vezérigazgatója bejelentette, 12 hónapon belül nyugdíjba megy.

Egyelőre csak az OEM-ek kapják meg a Windows 8.1 RTM kiadását?

Emellett persze egyéb oka is lehet annak, hogy a cég mélyen hallgat. Egyes források szerint a Microsoft a Windows 8.1 október 18-án esedékes hivatalos megjelenéséig az OEM-eken kívül senki másnak sem teszi elérhetővé az új operációs rendszert. Ez azt jelentheti, hogy sem a TechNet, sem az MSDN tagok nem kaphatják meg a Windows 8.1-es kiadását a megjelenés hivatalos dátuma előtt.

A vállalat addig még megváltoztathatja döntését, ám a jelenlegi információk alapján erre elég kevés esély van, legalábbis a szerver szegmens esetében. Utóbbinál a Microsoft illetékesei már elismerték, a Windows Server 2011 R2, a System Center 2012 R2 és a Windows Intune Wave E szoftverek egészen biztosan nem válnak elérhetővé egyetlen felhasználónak sem a hivatalos megjelenés előtt.

Reméljük, a Windows 8.1 esetében végül azért mégsem lesz ekkora a szigor és a fejlesztők, valamint az IT-s szakemberek előbb elérhetik a Windows 8.1 végleges kiadását, mint az átlagfelhasználók.

Jönnek az újítások

A Windows 8.1 egyébként sok újítással érkezik. A frissítés jóvoltából jobban testre lehet majd szabni a Metro felhasználói kezelőfelületet, emellett közvetlenül az asztalra is lehet majd bootolni, sőt, Start gomb is lesz, igaz, az nem a klasszikus Start menüt, hanem a csempés felhasználói kezelőfelületet, azaz a Metro UI-t tárja elénk. A Microsoft a jelek szerint egy hasznos oktató alkalmazást is mellékel majd, amely segít a felhasználóknak, hogy megismerjék az új operációs rendszer szolgáltatásait.

A Windows 8.1 a Windows 8 felhasználók számára ingyenesen letölthető frissítés formájában válik majd elérhetővé. A friss operációs rendszer október 17-én válik elérhetővé ingyenes frissítés formájában a Windows 8 felhasználók számára, október 18-tól kezdve pedig kereskedelmi forgalomban is megjelenik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward