Gyárilag tuningolva, háromslotos hűtéssel jön az új PoV GTX 680

A Point of View és a TGT szakemberei egy félelmetesen gyors videokártya-fenevaddal rukkoltak elő.

Gyárilag tuningolva, háromslotos hűtéssel jön az új PoV GTX 680

A Point of View és a TGT együttműködéséből korábban már született néhány gyárilag tuningolt, egyedi hűtéssel ellátott GeForce GTX 680-as videokártya, ám a két vállalat szakemberei most még a korábbinál is magasabbra helyezték a lécet. Az együttműködés legfrissebb gyümölcse a Pov/TGT GeForce GTX 680 „BEAST/Backplate” névre hallgató egy GPU-s csúcskártya, amely nevéhez méltóan bestiálisan gyorsra sikeredett.

Az egyedi, három slotnyi helyet foglaló, három ventilátorral érkező videokártya hűtő alatt a már jól ismert GK104-es GPU lapul. A hűtő hatékonyságára jellemző, hogy a GPU üzemi hőfoka Crysis 2 alatt sem lépte át a 71 Celsius fokos határt, sőt, a zajszint is kedvezően alakult, ugyanis terhelés alatt szinte hangtalanul végezték a dolgukat a ventilátorok.

Az új videokártya egyébként ugyanúgy néz ki, mint a korábban már bemutatott Ultra Charged kiadás, igaz, hozzá képest már hátlapi hűtőlemezt is alkalmaz, ami a hő egyenletesebb eloszlásáért és így a hűtés hatásfokának javításáért felel. Az új modell esetében szükség is van a hatékonyabb hűtésre, hiszen a referenciának minősülő 1008 MHz-es alap, illetve 1058 MHz-es boost órajel helyett ebben az esetben a GPU immár 1162 MHz-es alap- és 1228 MHz-es boost órajelen ketyeg. A vállalatok állítása szerint a GPU órajele könnyedén emelhető egészen 1280 MHz-ig, sőt, kis szerencsével akár tovább is.

A hatékony háromventilátoros videokártya hűtő alatt tehát egy 28 nm-es csíkszélességgel készülő, 1536 CUDA magot tartalmazó GPU foglal helyet, amely 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 2 GB-nyi, 6008 MHz-es effektív órajelen ketyegő fedélzeti memóriához. A videó kimenetek között két DVI port, valamint egy DisplayPort és egy HDMI csatlakozó lapul.

A PoV/GT GeForce GTX 680 „Beast/Backplate” videokártya már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 560 euró magasságában helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward