Gyárilag tuningolt 8 GB-os Radeon RX 480-as VGA a HIS-től

A GPU minimálisan megemelt órajelen ketyeg, viszont stabil, erős tápellátás szolgálja ki, így az egyedi hűtéssel karöltve akár további tuningra is lehet mód.

Gyárilag tuningolt 8 GB-os Radeon RX 480-as VGA a HIS-től

A HIS egy új videokártyát készített, amely a Radeon RX 480 IceQ X² Roaring nevet kapta, alapját pedig egyedi nyomtatott áramköri lap, illetve egyedi videokártya hűtő adja, maga a GPU pedig gyárilag megemelt órajeleken ketyeg.

Az egyedi nyomtatott áramköri lapon a Polaris 10-es GPU mellett egyedi tápellátás is helyet kapott, ami ezúttal hat fázist nyújt, a működéséhez szükséges áramot pedig nyolctűs PCI Express tápkábelen keresztül szerzi be – a PCI Express 3.0 x16-os slot mellett. A GPU ezúttal 1120 MHz-es alap- és 1288 MHz-es boost órajelen dolgozik, míg a 8 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében a referenciának megfelelő 8 GHz-es effektív órajel van érvényben.

Az enyhén tuningolt GPU, illetve a többi melegedő komponens hűtését egy egyedi videokártya hűtő végzi, amely a kétventilátoros IceQ X² kissé módosított változatának tekinthető. Az alapokat egy alumínium lamellákkal ellátott hűtőtömb adja, amely réz talpazaton keresztül veszi át a GPU által termelt hőt, majd ezt négy darab 6 milliméteres átmérőjű hőcső juttatja el az említett lamellákhoz. Felettük két darab 90 milliméteres átmérőjű ventilátor pörög, amennyiben ezt a terhelés indokolja – ha a GPU üresjárathoz közeli állapotban van, a ventilátorok leállnak. A ventilátorok körül egyedi fedlapot helyeztek el, a hátoldal pedig HIS logóval rendelkező hűtőlemezt rejt.

A videó kimenetek között ezúttal egy Dual-Link DVI, egy HDMI 2.0b és három darab DisplayPort 1.3/1.4 csatlakozó sorakozik. A HIS újdonsága rövidesen elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói árára azonban egyelőre nem derült fény.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward