Guinness rekordot állított fel a Samsung

A vállalat létrehozta a világ legnagyobb fotóalbumát fizikai és tartalmi értelemben véve is.

Guinness rekordot állított fel a Samsung

A Samsung sok érdekességgel szerepelt már a híroldalak hasábjain, de a mostani kezdeményezés még a dél-koreaiak részéről is újszerű. A gyártó nevéhez immáron egy mobilfotós világrekord is fűződik, ami jó reklám a Galaxy S4 Zoom okostelefon számára.

A rekordkísérlettel a 10x-es optikai zoommal rendelkező SGS4 variáns bemutatójára készültek Németországban. Ekkor vette kezdetét az a kampány, mely során tíz nap leforgása alatt a felhasználók 36 ezer különböző fotót küldtek be végül a Samsungnak. A „feladat” rendkívül egyszerű volt, a készüléktulajdonosoknak legfeljebb 10 olyan képet kellett megosztania a nagyérdeművel, amit a mindennapi életük során készítettek.

Természetesen az ilyen kezdeményezések a mai világban elképesztő tömegeket mozgatnak meg, és a Samsung előzetes várakozásait is felülmúlta a végeredmény. A dél-koreaiak miután az elképesztő mennyiségű fényképet összegyűjtötték és rendszerezték, egy óriási fotóalbumot nyomtattak ezekből. Így jött létre az a mindössze 16 oldalas könyv, ami 28 ezer válogatott képet tár a nézelődők szeme elé hatalmas, 5 x 8 méteres lapokon. A 640 négyzetméteres összfelületű fényképalbummal bárki közelebbről is megismerkedhet, ezt ugyanis kiállították a Berlini Kommunikációs Múzeumban (Museum für Kommunikation Berlin).

Nem egyszerű történet a lapozás ilyen méretben.

A hivatalos bejegyzésre természetesen várni kellett azután, hogy a Samsung műve végleges testet öltött, de szeptember 7 óta már a történelem részét képezi ez az alkotás. A Guinness Rekordok Könyvében a „The Largest Photobook in the World”, vagyis a Legnagyobb Fényképalbum a Világon címszó alatt szerepel a rekord.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward