Guinness Rekord lett az Xperia ZL fal

A Sony a Mobile World Congress alkalmával épített digitális falat okostelefonokból, ami mostanra már a történelem részét képezi.

Guinness Rekord lett az Xperia ZL fal

A Sony a látványos demonstrációval az MWC-n a legújabb zászlóshajóját próbálta reklámozni, és bár eladási adatokat még nem hallottunk, az már biztos, hogy a Sony Mobile neve a világ legnagyobb animált mobiltelefon mozaikja alatt szerepel majd a Guinness Rekordok Könyvében. A grandiózus építmény hivatalosan 1,9 méter magasra sikeredett, a szélessége pedig 1,03 méteres volt, vagyis a teljes felülete csak egy hajszállal maradt el a 2 négyzetmétertől. Ehhez a mérnökök nem kevesebb mint 196 okostelefont - nevezetesen Xperia ZL-eket - használtak fel. A teljes képátló 85 colos volt a felbontás pedig elérte a 406 megapixelt (26880 x 15120).

Erre a feladatra tehát nem az Xperia Z-t találták alkalmasnak, és ennek egy nagyon szerű oka van, ami a telefonok méreteiben keresendő. Az Xperia Z ugyan vékonyabb a ZL-től, mindössze 7,9 mm, míg a társa 9,8-ra hízott, de a felülete sokkal kompaktabb: az Xperia Z 139 x 71 milliméter, a ZL pedig 131,6 x 69,3. Az egyformán 5 hüvelykes kijelző körül a keret sokkal vékonyabb az Xperia ZL-nél, ezáltal az "animációs mozaik" a látogatók szemeinek számára jóval összefüggőbb képet alkotott, mintha az Xperia Z-t használták volna.

Az Xperiák között egyébként csak leheletnyi különbségek vannak. A legnagyobb eltérés az IP57 minősítésben keresendő, ami az Xperia ZL-re nem jellemző, tehát a víz és a por könnyebben hatolhat bele. Az Xperia ZL már hazánkban is megvásárolható, így bárki nyomába eredhet a 196 mobilból alkotott világrekordnak, de jó vastag pénztárcával kell a műveletbe belevágni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward