GTX 680 tuningolva, egyedi hűtéssel a Galaxy-tól

A Galaxy egy újabb GeForce GTX 680-as videokártyát dobott piacra, ami egyedi hűtéssel és gyárilag megemelt órajelekkel száll harcba.

GTX 680 tuningolva, egyedi hűtéssel a Galaxy-tól

A GeForce GTX 680 GC névre keresztelt újdonság a Galaxy állítása szerint az első olyan egyedi felépítéssel rendelkező GeForce GTX 680-as modell, amely megkapta az Nvidia jóváhagyását. Az új videokártya egy teljesen átdolgozott nyomtatott áramköri lapra alapoz és egy egyedi, magas hatásfok mellett dolgozó, két ventilátorral ellátott videokártya hűtőt alkalmaz.

A videokártya hűtő esetében a ventilátorok lapátjai speciális kialakítással rendelkeznek, ami segít a zajszint csökkentésében – még magasabb üzemi fordulatszámon is. A hűtő négy darab, rézből készült, nikkelbevonattal is ellátott hőcsövet alkalmaz, amelyek alumínium lamellákhoz továbbítják a GPU által termelt hőt. A lamellák körül alumínium borítást is elhelyeztek a mérnökök – a borítás mögött még LED-es világítás is helyet kapott.

A GeForce GTX 680 GC Edition esetében az 1536 CUDA magot tartalmazó GK104-es GPU 1110 MHz-es alap- és 1176 MHz-es boost órajelen ketyeg, ami ~10%-os tuning a referencia 1006 MHz-es alap- és 1058 MHz-es boost órajelhez képest. A 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória, ami 256-bites adatsínen kapcsolódik a GPU-hoz, ezúttal is 6008 MHz-es effektív órajelen ketyeg.

Az egy hattűs és egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozót igénylő, 195 wattos TDP-vel rendelkező újdonság videó kimenetei között egy dual-link DVI-I, egy dual-link DVI-D, egy 1.4-es HDMI és egy 1.2-es DisplayPort csatlakozó lapul. A PCI Express 3.0-s csatolófelülettel érkező GeForce GTX 680 GC Edition külföldön már elérhető kereskedelmi forgalomban, hazai árával és megjelenésével kapcsolatban azonban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward