Grafikusok álma: Eizo CG222W

Az EIZO CG222W a gyártó Color Graphics LCD kijelzőinek legkisebb tagjaként is büszke lehet képességeire, ugyanis a 22 inches monitor a széria minden előnyével rendelkezik, kompromisszumok nélkül.

Grafikusok álma: Eizo CG222W

Az EIZO CG222W a gyártó Color Graphics LCD kijelzőinek legkisebb tagjaként is büszke lehet képességeire, ugyanis a 22 inches monitor a széria minden előnyével rendelkezik, kompromisszumok nélkül.

A képernyőn fizikailag 1680*1050 képpont található 16:10 képarány mellett. A monitor legnagyobb fényereje 200 cd/m2, statikus kontrasztértéke 800:1, továbbá 178/178 fokos betekintés szögekkel és 8ms (GTG) válaszidővel rendelkezik. A 30 és 24 inches változatokhoz hasonlóan a 22 colos modellt is S-PVA panellel szerelik.

Ami a video bemeneteket illeti, a kijelzőt két DVI-I csatlakozóval látták el. A professzionális felhasználás miatt a régi analóg bemenet most szándékosan lemaradt, helyette egy VGA-DVI átalakítót kapunk, ha mégis szükség lenne rá. A monitor USB elosztóként is használható. A két kivezetés (USB 2.0) a panel hátulján található.

Ahogy a CG széria tagjai, úgy a 22 colos változat is igen nagy színlefedettséggel büszkélkedhet, mely különösen fontos feltétele annak, hogy az AdobeRGB színtérben dolgozhassunk. A monitor az sRGB színtér 97%-át, az AdobeRGB színtér 92%-át képes lefedni. A kijelző igazi ereje az elektronikában rejlik. A CG222W modell programozható 12-bites LUT-ja lehetővé teszi a hardveres kalibrációt a mellékelt Color Navigator szoftverrel. A belső számítási pontosság 16 biten történik, melynek hála a képernyő paramétereinek nagymértékű változása sem befolyásolja negatívan a színárnyalatokat. A gyártó szoftverével számos lehetőség nyílik meg előttünk, hogy egyet említsünk, segítségével a monitor változtatható színtereket képes emulálni.

Ami a külcsínt illeti, a formatervezés nem volt elsődleges szempont, a szögletes fekete káva mindennemű kreativitást nélkülöz. Nem úgy a készülék állványa, mellyel nemcsak a dönthetőség és a +/- 35 fokos elforgatás, hanem magasságállítás és portré mód is a rendelkezésünkre áll. A kijelző fogyasztása bekapcsolva legfeljebb 75W, mely érték készenlétnél 2W alá csökken.

Az EIZO CG222W már hazánkban is kapható, vételára bruttó 340-380 ezer forint közé tehető.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward