Grafikus gyorsító hordozható eszközökbe

Kisebb mint egy tízcentes érme, és mégis képes HD-lejátszás gyorsítására.

Grafikus gyorsító hordozható eszközökbe

Kisebb mint egy tízcentes érme, és mégis képes HD-lejátszás gyorsítására.

A mobil eszközök, mint például okostelefonok, navigációs eszközök, kisméretű noteszgépek hamarosan a piac legnépszerűbb eszközeivé válhatnak. Hogy az egyre jobban fejlődő piacból egy szeletet elhódítson az NVIDIA, egy új processzorcsaládot jelentett be, aminek a célja az ilyen kisméretű eszközökben a grafikus gyorsítás megvalósítása.

A Tegra nevű termékvonal jelenleg három terméket foglal magában. A Tegra 600-as sorozat Windows Mobile- és CE-alapú készülékekre van tervezve. Ebbe a sorozatba a Tegra 650 és 600 GPU tartozik bele. A 650-es 800 MHz-en működik, képes 1080p- és 720p-felbontású H.264 videók dekódolására és számtalan audió formátumot támogat, például AAC-t, AMR-t, WMA-t és MP3-t. JPEG-képek dekódolását is képes gyorsítani. A szolgáltatások között megtalálható még OpenGL ES 2.0, és fejlett 2D/3D megjelenítés támogatása is. A Tegra 600 már 700 MHz-en fut, de képességeiben megegyezik a 650-nel, csak maximálisan 720p-s febontást támogat.

A Tegra APX 2500-t okostelefonokba, navigációs eszközökbe és hordozható médialejátszókba tervezték. Támogatja a 720p-felbontású és H.264-kódolású, valamint MPEG-4 formátumú tartalmak dekódolását is. A fent felsorolt audióformátumok és JPEG-fájlok lejátszását is képes hardveresen gyorsítani. Ez a chip is képes OpenGL ES 2.0, D3D Mobile szabványok támogatására. A vállalat szerint 2008 végén már találkozhatunk Tegra processzorral rendelkező termékekkel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward