GPU-val a WPA jelszavak ellen

A GPU-val gyorsítás alkalmazása az számítástechnikai szoftverekben számos rémálmot okoz a biztonsági szakembereknek.

GPU-val a WPA jelszavak ellen

A GPU-val gyorsítás alkalmazása az számítástechnikai szoftverekben számos rémálmot okoz a biztonsági szakembereknek.

Az oroszországi székhelyű ElcomSoft új WPA/WP2-PSK jelszófeltörője nemcsak a CPU, hanem a GPU teljesítményét is igénybe veszi a művelethez, megtöbbszörözve így a másodpercenkénti kísérletek számát. Egy Radeon HD 4870 grafikus kártyával felvértezve a szoftver akár 16 000 jelszót képes kipróbálni másodpercenként, az NVIDIA Tesla S1070 GP-GPU-jával pedig ez a szám több mint 52 000-ra növelhető. Ehhez képest Intel Core 2 Quad Q6600 elbújhat a maga 1100 jelszó/másodperc-es eredményével.

Az ElcomSoft Wireless Security Auditor névre hallgató alkalmazást elsősorban rendszergazdáknak és IT alkalmazottaknak szánja a cég a belső hálózatbiztonság ellenőrzésére, valamint jóindulatú "white hat" hackereknek akik kívülről próbálják feltérképezni a WiFi hálózat sebezhetőségét.

Azonban ez a teljesítmény-javulás még mindig nagyon kevés, habár nagyon ígéretes. Egy Radeon HD 4870-nel egy 10-jegyű jelszó (bármilyen ASCII-karakter lehet) feltörése több mint 2 trillió évig tartana. Ha csak számjegyek és az angol ABC kis- és nagybetűi szerepelnek a jelszóban akkor körülbelül 1,6 millió grafikus magra van szükségünk ha egy éven belül szeretnénk megtudni a vezetéknélküli hálózat jelszavát. A szoftver ára március 1-jéig 599,99 dollár, az után pedig 1199 dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward