GPS-t minden SIM-kártyába!

Összefogott a Sagem Orga a BlueSky Positioninggel annak érdekében, hogy A-GPS-vevővel vértezhessék fel a hagyományos SIM-kártyákat.

GPS-t minden SIM-kártyába!

Összefogott a Sagem Orga a BlueSky Positioninggel annak érdekében, hogy A-GPS-vevővel vértezhessék fel a hagyományos SIM-kártyákat.

A következmény nyilvánvaló - legalábbis elméletben: ha sikerrel járnak, úgy pusztán a SIM-kártyák révén is kaphat valamennyi telefon GPS-szoftvert anélkül, hogy a telefon saját hardverén bármit is változtatni kellene. Gyakorlatban azonban egyelőre azt még sajnos nem lehet tudni, hogy ez az egység elég gyors és precíz lesz-e ahhoz, hogy navigációs programot is lehessen alapozni rá.

Annál is inkább, hogy ez utóbbi csak egy kellemes mellékhatása lenne a fejlesztésnek, ám a fő cél nem ez, hanem az EU-ban és az USA-ban is életbe lépett E112-es és E911-es rendelkezésnek való megfelelés, amely vészhelyzetekben kívánja megkönnyíteni a mentőszolgálatok dolgát azáltal, hogy a telefon révén pontosan behatárolja a balesetet szenvedett illető pozícióját - csak ugye ehhez minden mobilba kell GPS, ezt pedig a legegyszerűbben valóban a kártyák feljavításával lehet elérni.

Mindemellett persze olyan alapvető helyszín-alapú szolgáltatásokat mindenképpen tud majd nyújtani, mint útbaigazítás, vagy helyek vagy személyek keresése, vagy épp hely-alapú játékok támogatása, de a már említett fejlett, dinamikus navigáció lehetősége még kérdéses.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward