Gorilla Glasst kapnak a viselhető készülékek

Hamarosan a különböző teljesítményszenzorok, okosórák és egyéb masinák is megkaphatják a Corning védelmező üvegét.

Gorilla Glasst kapnak a viselhető készülékek

Az okostelefonokat védő üvegréteg úttörő fejlesztője, a Corning 2014-ben a kegyeibe fogadja a viselhető eszközöket is. Idén hatalmas trend lehet egyebek mellett az okosóra, és erre a Gorilla Glass gyártója is felfigyelt. A Corning nem szeretne hátrányba kerülni a konkurensekkel szemben ilyen téren sem, így büszkén jelentették be, hogy érkezik a 3D Gorilla Glass. A 3D a termék nevében azt jelzi, hogy az új üvegek már nem csak sík felületűek lehetnek, hanem hajlítottak is, így jól illeszkedhetnek például a csukló formájához, egy hajlított megjelenítővel társítva pedig jóval nagyobb hasznos felülettel gazdálkodhatnak a tervezés során a mérnökök, mint manapság.

A védelmet nyújtó Gorilla Glassnak köszönhetően a jövőben strapabíróbb viselhető készülékek születhetnek. A Corning egyelőre pontosabb információkkal nem szolgált azzal kapcsolatban, hogy milyen ellenállóságú lesz az új generációs Gorilla Glass a hagyományos elődeihez mérten. Azt viszont leszögezték, hogy a hajlítást úgy érték el, hogy az nem megy az ellenállóság rovására. A kémiailag megerősített üveg a mindennapos karcok mellett a komolyabb behatásokkal szemben is sikerrel veszi fel a harcot, amire adott esetben nagy szükség lehet. Gondoljunk csak bele; egy órára példának okáért mennyivel több környezeti veszély leselkedik, mint egy okostelefonra, amit a legtöbben használaton kívül egy tokba rejtve tartanak a zsebük vagy táskájuk mélyén. Ezen a területen tehát minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy a Gorilla Glass jól „domborítson”.

A 3D formázott Gorilla Glass tömeggyártását még idén elkezdik, de azt nem tudtuk meg, hogy pontosan mikor. A Corning minden bizonnyal jól halad a fejlesztésekkel, de a mostani bejelentéstől a kézzelfogható végtermékekig még sok idő telhet el. A 3D Gorilla Glass létrehozásában a Corning egyébként egy tajvani vállalat, a G-Tech Optoelectronics Corp. segítségét kérte, és ha hihetünk az eddig elhintett információknak, a végeredmény egészen lenyűgöző lehet. A termék egy szemmel sem lesz alacsonyabb strapabíróságú, mint a „mezei” Gorilla Glass.

A legjobb okostelefonok javát már a Gorilla Glass valamely variánsa védi, és az üzletág a mostani fejlesztéseknek köszönhetően nem fog ezen a szinten megrekedni. Az újonnan létrejövő szegmensekben is hasonló népszerűség várhat a Corning megoldására.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward