Görgőt kapott a világ legkönnyebb és legjobb gamer egere

Az újdonság mögött egy német startup, a Zaunkoenig áll, amelynek két alapítója igencsak biztos a pehelykönnyű gamer egér sikerében.

Görgőt kapott a világ legkönnyebb és legjobb gamer egere

A német startup, a Zaunkoenig neve egyelőre még csak a felhasználók egy szűkebb körének cseng ismerősen, pedig tavaly áprilisban már bemutattak egy érdekes gamer egeret, ami mindössze 23 grammot nyom a mérlegen, és annyira egyszerű, letisztult dizájnnal érkezett, hogy a két egérgombon kívül nem is volt rajta semmi más. Az M1K névre keresztelt egérről a minimalista dizájn miatt hiányzott egy meglehetősen fontos komponens, amit a gamerek is előszeretettel használnak, ez pedig nem más, mint a görgő.

A fejlesztőcsapat éppen ezért most már arra is odafigyelt az M1K utódjának fejlesztésekor, hogy a fenti hiányérzetet orvosolják, ennek köszönhetően az M2K modellről már nem hiányzik a görgő, viszont az új egér tömege így sem nőtt jelentősen, 23 gramm helyett 24 grammot nyom. Az elképesztően könnyű gamer egér az átlagos riválisaihoz képest jelentősen, akár ötször is könnyebb, ami sokak számára lehet jó hír.

Galéria megnyitása

A Zaunkoenig csapata szerint az M2K nemcsak a világ legkönnyebb gamer egere, hanem egyben a világ legjobb gamer egerének is tekinthető. Szerintük a gamer egerek szegmensében a tömeg nagyjából annyira fontos, mint a versenyautóknál: minél kisebb ez az érték, annál intenzívebb gyorsulás elérésére van mód, így a játékban található célkereszt is sokkal hamarabb ugorhat az ellenfélre.

Az M2K egy meglehetősen rövid egér, amit legkényelmesebben és leghatékonyabban ujjbegyekkel lehet fogni – kézmérettől függően –, ez pedig segíti a minél közvetlenebb, minél gyorsabb reagálást, ami végső soron az eredményességet is növelheti a különböző címek alatt.

Galéria megnyitása

Az egér háza igen drága, karbonszálas anyagból készül, maga a ház kézzel történő megformázása és kialakítása, valamint a forma készre sütése is igen sok órányi munkát igényel – starupról van szó –, ennek megfelelően az árat is ehhez igazították, hírünk végén ezt is eláruljuk.

Galéria megnyitása

Hardver tekintetében egy 216 MHz-es STM32F730I8K6 ARM processzort használnak, ami akár 8000 Hz-es mintavételezési frekvenciát is képes kezelni, éppen ezért a készítők szerint ebben a kategóriában most ez az elérhető leggyorsabb megoldás. Az M1K esetében a mintavételezési frekvencia még „csak” 1000 Hz-es értéket képviselt. Az érzékelő szerepét a népszerű PixArt PMW-3360-as egységre osztották, amelynél az emelési magasság 1 és 3 milliméter között állítható, míg a felbontás 100 és 12000 CPI között módosítható. Ez a szenzor egyébként 6,3 m/s-os sebesség, valamint 490 m/s2 gyorsulás lekövetésére képes.

A három egérgomb, vagyis a jobb-, a bal- és a görgőgomb alatt Omron D2F-01F típusú, aranyozott érintkezőkkel ellátott mikrokapcsolók dolgoznak, a polikarbonát görgő pedig kerámiafelülettel rendelkezik és Alps enkóder segíti a működését.

Galéria megnyitása

A Zaunkoenig egeréhez 2 méter hosszú kábel jár, a termék ára pedig igen borsos, ugyanis 299 eurót kérnek el érte.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap