Görgetésről tapogatásra vált az Instagram

Görgetésről tapogatásra vált az Instagram

Az Instagramon hamarosan érdekes irányba mozdulhat el a bejegyzések megtekintése. Most még görgetni lehet a friss bejegyzéseket, de a jövőben talán már a képernyő nyomkodásával kell majd ugrálni a megosztások között, derült ki egy kiszivárogtatott képernyőmentésből.

A képmegosztón jelenleg kétféle módon lehet navigálni a képek, videók között. A legáltalánosabb a görgetés, így nézheti meg az ember az új bejegyzéseket, a saját feltöltéseit és a Felfedezőben is így lehet áttekinteni a felvételeket. A Történeteknél viszont a képernyő jobb vagy bal szélének a megtapintásával lehet előre- vagy visszafelé haladni a feltöltések között, illetve egy bizonyos idő elteltével automatikusan is továbbugrik a rendszer – vagy a videóknál a végén lapoz tovább. És ez utóbbi metódus az, ami a kiszivárgott információ szerint nagyobb teret fog nyerni a jövőben. Egy felhasználó ugyanis azzal szembesült, hogy az applikáció felhívta a figyelmét, hogy a Felfedezőt is így tudja ettől kezdve használni.

Galéria megnyitása

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy hol tart ennek a fejlesztésnek a bevezetése, de a nagyközönség még valószínűleg egy ideig nem találkozik vele. A TechCrunch nem volt rest megkérdezni az Instagramot az ügy kapcsán, ahol lényegében egy nem túl konkrét válasszal, de megerősítették a dolgot.

„Mindig teszteljük az Instagramon annak a módját, hogy lehetne javítani az élményen, és közelebb hozni egymáshoz az embereket, valamint a dolgokat, amiket szeretnek.” – mondta el a vállalat szóvivője a szaklapnak.

Ezzel a fajta navigációval nagyobb figyelmet kapnának a megosztások, ugyanis valószínűleg nem pörgetnék át az emberek olyan hamar a tartalmakat, mint jelenleg, ráadásul kényelmesebb is lenne a dolog, hiszen a program folyamatosan lapozna előre. Egyébként meg kell azt jegyezni, hogy a Felfedezőn belül a „Videók, amelyek esetleg tetszenek neked” szekcióban már egyébként is üzemelt az automatikus előre lapozás.

Egyelőre még csak a felfedezőről beszélhetünk, de innen igazából már nem kell sok ahhoz, hogy a normál képfolyam esetében is megejtse ezt a váltást az Instagram, ha esetleg a Felfedező esetében sikeresnek bizonyul.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap