Górcső alatt a Radeon HD 7990 "Malta" kínálat

A felhozatal eléggé egyhangúra sikeredett, hála annak, hogy az Nvidia szigorú gyakorlatát az AMD is átvette.

Górcső alatt a Radeon HD 7990 "Malta" kínálat

Az AMD Radeon HD 7990 "Malta" videokártyája ma indult hódító útjára, ahogy arról reggeli hírünkben már beszámoltunk. Azóta a vállalat partnerei is bemutatták saját megoldásaikat a témában, ám a felhozatal meglehetősen egyhangú - ennek persze komoly oka van.

Anno, a GeForce GTX Titan esetében az Nvidia megtiltotta az egyedi felépítéssel rendelkező, tuningolt példányok piacra dobását, így minden partner kínálatában ugyanolyan videokártyákkal találkozhattunk. A módszer az AMD illetékeseinek is elnyerte a tetszését, így az AMD Radeon HD 7990 "Malta" típusú videokártyákból is csak referencia órajeleken üzemelő, referencia felépítéssel rendelkező példányok érkeztek. Az új videokártyák között csak csomagolás tekintetében van különbség, plusz abban, hogy a három ventilátorra mindig az adott gyártó matricája kerül.

Ettől eltekintve ne számítsunk semmi egyéb különbségre, legalábbis hardveresen. Szoftver tekintetében sincs túl sok extra: mindössze annyi mozgásteret kaptak a vállalatok, hogy az új videokártyák mellé odaadhatják saját tuningszoftvereiket, amelyek az órajel- és feszültségemelés mellett a ventilátorok üzemi karakterisztikájának módosítására is lehetőséget adnak. Ezen felül nyolc teljes verziós játék is jár az összes Radeon HD 7990 "Malta" típusú videokártyához, függetlenül attól, hogy melyik gyártó termékét választjuk. A játékok között a Far Cry 3, Far Cry 3: Blood Dragon, Crysis 3 Hunter Edition, Bioshock: Infinite, Tomb Raider (2013), Hitman Absolution, Sleeping Dogs, és a Deus Ex: Human Revolution sorakozik.

Ezek után lássuk, hogy néz ki az egyhangú kínálat:

ASUS Radeon HD 7990
ASUS Radeon HD 7990 "Malta"

Club3D Radeon HD 7990
Club3D Radeon HD 7990 "Malta"

MSI Radeon HD 7990
MSI Radeon HD 7990 "Malta"

PowerColor Radeon HD 7990
PowerColor Radeon HD 7990 "Malta"

Sapphire Radeon HD 7990
Sapphire Radeon HD 7990 "Malta"

VTX3D Radeon HD 7990
VTX3D Radeon HD 7990 "Malta"

XFX Radeon HD 7990
XFX Radeon HD 7990 "Malta"

Az új videokártyák esetében 999 dolláros ajánlott végfelhasználói ár van érvényben. Garanciaidő tekintetében lehetnek különbségek az egyes vállalatok termékei között, így vásárlás előtt érdemes kicsit körülnézni. Az újdonságok elvileg mától már elérhetőek kereskedelmi forgalomban, azonban egyelőre még nem igazán találkoztunk velük a különböző árlistákon. Érdekesség, hogy egyes madarak azt csiripelik, hogy nagyobb mennyiségben majd csak májustól kezdve válnak elérhetővé a Radeon HD 7990 "Malta" VGA-k.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward